Nätshopping - den nya "stan"

Jag har just upptäckt skönheten med nätshopping! Visst har jag nätshoppat innan men då har det mest varit teknikprylar, foton eller resor. Men man kan ju faktiskt shoppa kläder, skor, accessoarer, himinredning och sköhetsprodukter. Till mycket billigare priser! "Det e najs!"

Fördelar med nätshopping:

* snabb jämförelse. Du kan snabbt jämföra plagg i olika "butiker". Slipp att springa mellan stans alla butiker i jakten på den snyggaste klänningen till kräftskivan ;)
* billigare pris. Leta bland nätbuktikerna, prova i en fysisk butik och beställ via nätet. Du kan tjäna många hundralappar!
* shoppa i pyjamas. Du behöver faktiskt inte piffa upp dig för en shoppingrunda på nätet... Sitt hemma i myskläder, badrock eller varför inte i bara mässingen. Du kan tom. shoppa när du är tokförkyld eller magsjuk ;)
* tidsfördriv. Ett kononbra sätt att få tiden att gå. Du kan lätt slå ihjäl ett par timmar.
* rabatter. Det finns ofta rabatter i tidningar, m.m. som kan utnyttjas i nätbutiker.
* returer. Många nätbutiker ger fria returer om varan (främst kläder och skor) inte passar eller uppnår ens förväntningar.

Men precis som med allt så finns det faktiskt nackdelar med nätshopping...

* lager. Du har hittat de perfekta jeansen men ett rött litet fält indikerar att varan inte finns på lager! Vad göra?!
* fraktkostnad. Varan kan vara ett riktigt klipp, men se upp för de luriga fraktkostnaderna! De kan öka priset en heeel del.
* säkerheten. Många är lite skeptiska till att ge ut sitt kreditkortsnummer och/eller födelsedata. Självklart är det alltid lite risky...
* storlekarna. Precis som i de fysiska butikerna kan storleksstandarden variera kraftigt mellan butiker och varumärken. Och det är ju ganska svårt att prova sig fram till rätt storlek när man shoppar på nätet. Speciellt om det är en vara som är svår att hitta i fysiska butiker eller rent av inte finns i fysiska butiker.
* bildkvalitet. Oftast är det svårt att verkligen "se" varan när man nätshoppar. Vissa sajter visar produkter i 3D, men annars är det svårt att få en uppfattning om hur den egentligen ser ut.
* känslan. Visst vill man känna och klämma lite på det man ska köpa? =)
* leveranstid. Du får ju inte varan direkt i handen... Plus att du måste hämta ut varan på något utlämningsställe.
* ingen frisk luft. Man förlorar vardagsmotionen (ja, det är ansträngande att shoppa!) och chansen att komma ut lite.

Imorn när lönen kommer så ska jag definitivt nätshoppa lite! Jag har hittat ett par skor av Donna Girlbrandos.se. Supersöta och passar perfekt till skolan (jag kör ju preppystilen). Sen hittade jag en hel sida på La Redoute, men kläder som gå runder titeln citychic. Damigt och chict!

Trevlig nätshopping!


Kommentarer
Postat av: Angelicas Closet

Ibland nätshoppar jag för mycket.

Inte bra!

2008-08-24 @ 18:58:41
URL: http://angelicascloset.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0