Vad händer med NE.se?!

Jag hade tänkt att jobba hemifrån med NE-mojs idag. Och vad händer då? Jo! Jag kommer inte in på sidan! Firefox hänger sig så fort den kommer in på sidan. Hur störigt är inte det?! Och jag som har en deadline... Crap! Nu måste jag ju plugga istället... ;)

Pensionärspoäng!

I söndags samlade jag och älsklingen på oss pensionärspoäng =) Detta genom att luka i mina rabatter och plantera penséer! Jag fick åtta penséer av pappa i lördags och gav älsklingen i uppdrag att plantera dessa. Han litar tydligen inte på mig när det gäller att ta hand om blommor... Det hade iofs inte jag heller gjort! =P

Hursomhelst satt vi och lukade och plantade i vårsolen. Det blev hur fint som helst! Sedan skrapade vi ihop ytterligare några poäng genom att lösa korsord och lyssna på radiosporten. Hur mysigt som helst!

Finns det någon nedre åldersgräns för att bli pensionär? ;)

Påskafton på akuten

Det blev inte precis det påskfiradet som hade planerats. Istället blev det fyra timmar på akuten på MAS...

Jag, mamma och moster Ganga hade precis ätit brunch hos pappa och höll på att göra oss redo för att ta en shoppingtur på Entré. Plötsligt faller pappas sambo, Florin, ihop på altanen. Han krampade och kräkstes blod och var okontaktbar. Jag slängde mig på telefonen och ringde 112. Det tog bara ett par minuter innan ambulansen kom (och blockerade hela Östra Förstadsgatan som tillfälligt är enkelriktad!) och tog hand om honom. Han hade dessutom fått ett jack på näsan som blödde kraftigt. Pappa åkte med ambuansen till MAS och jag tog en buss dit strax efter.

När jag kom dit höll akutpersonalen på att ta prover och plåstra om honom. Sedan var det bara att vänta och vänta och vänta... och vänta på en läkare. Efter att ha väntat i två och en halv timme kom en jätterar AT-läkare som ställde en diagnos och gav en remiss till röntgen för att göra en skiktröntgen. En timme senare var vi tillbaka på akuten igen. Efter ytterligare en halv timmes väntan kom samma läkare och sa att Florin ska stanna kvar för observation till nästa dag.

Men... han har fortfarande inte kommit hem... Han är förvirrad och har haft fler kramattacker... Det är helt ofattbart!

Pappa sa att han hade planerat att vi skulle göra massa roliga saker under lördagen - shoppa, måla ägg, äta lammstek, påskskinka och jordgubbar och självklart en massa påskgodis. Men det var ju inte direkt så att vi hade ork eller lust att förbereda en lammstek när klockan redan hade blivit 19.30...

Vi hoppas alla att han får komma hem snart. Alla tankar går till Florin!

Plugg, damstrumpor och vin

Idag var en väldigt produktiv dag jämfört med gårdagen! Det kan ju bero på att jag faktiskt inte fick något gjort... =P

Dagen började med att jag mötte upp Anneli på Espresso House vid stationen i Lund för att hålla henne sällskap. Hon ska åka till en stuga utanför Arjeplog över påsken. Hur mysigt låter inte det?! De ska pimpla, åka skoter och annat vintrigt. Hon tyckte dock att det var jobbigt att ta på sig vinterkläder när solen gassar utanför fönstret =P Hur som helst tänkte vi fördriva tiden med att plugga lite (och dricka chai latte ;)). Och vid min själ! Det gjorde vi! =D Både hon och jag fick en hel del gjort.

Efter att jag vinkat av henne på perrongen gick jag inom H&M för att köpa damstrumpor. Ni vet, sådana i nylon som gamla tanter har. Men de är kanon att ha på våren/hösten när det är för varmt för att ha strumpor och för kallt för att vara barfota. Men varför har de aldrig hudfärgade? Jag fick ta ut svängarna och köpa svarta istället...

Och nu sitter jag på min uteplats med datorn i knäet och ett glas vin i handen =) Eller... ja... snarare ett glas vin på marken =P Det är helt underbart här ute! Jag har eftermiddagssol och kan sitta här och njuta tills solen börjar gå ner. Om det inte vore för alla ungar som springer runt och skriker. Och alla arabiska tanter som inte har upptäckt telefonen utan ropar sina konversationer mellan huslängorna! Ekar fint dessutom...

Men jag sitter nog här ett tag till =) Hoppas Ni som läser också njuter av solen, våren och humlorna!

Vad göra?

Jag är rastlös! Men det konstiga är jag har ganska mycket som jag kan sysselsätta mig med...

* städa
* vika tvätt
* plugga
* jobba (NE, hemifrån)
* träna

Är det inte så att ju mer man har att göra, desto mer rastlös blir man? Det finns för mycket att välja mellan, så istället gör man inget alls! Precis som med garderoben! Det finns alldeles för mycket kläder och således även för många outfits... När man stått framför garderoben i tio minuter som ett fån och inte kommit någon vart blir det att man tar samma kläder som man hade dagen innan. Med en smärre modifikation... ;)

Hmm... Jag kanske ska äta lunch först... ;)

En underbar dag!

Igår var det dags för min älskades födelsedagpresent. Vad ger man till mannen som har allt men aldrig har en lugn stund? Jo, en dag! Han hade inte en blekaste aning om vad som skulle hända. Jag hade planerat allt. Och vad blev det? En heldag i Köpenhamn (med lunch, öl och glass) och grllning på min uteplats på kvällen. Gissa om det uppskattades! =)


Inga blider kommer upp av respekt för min älskade, som vill vara anonym...

J***a server!

Jag kommer inte in på jobbmailen! Typiskt dumt när en av mina arbetsuppgifter är att skicka mail... =( Varför kan de inte flytta mailen (eller hur det nu var) under helgen? =/

En lyckad första april

Jag hatar egentligen första april... Jag är otroligt lättlurad och är således ett "easy target"! Men i år var det en fantastisk dag =)

1) Jag fick reda på mitt resultat på organisationstentan - 19 av 20 rätt!!! =D Så bra har jag inte fått sedan gymnasiet. Dessutom var det ett änme jag inte var särskilt förtjust i. Hur bra kan det då gå på de kurser jag faktiskt tycker om?!

2) Öppnade deklarationspapperna som legat på mitt skrivbord en längre tid, och såg att jag ska få tillbaka en riktigt trevlig summa =) Sommarhyran är räddad ifall jag inte skulle få så värst mycket jobb under sommaren.

3) Jag blev inte lurad =)

Bra dag, eller hur? =)

RSS 2.0