De jagar mig!

Ja, fast denna jakt är positiv =) Det är StudentConsulting som jagar mig! =D Samma dag som jag hade min intervju förra veckan ringde en kille därifrån och ville boka en intervju med mig. Men eftersom jag redan skulle dit sa han att han skulle snacka med hon jag skulle till om att ha "hans" tjänst i åtanke.

Och i torsdags ringde de igen! En tjej sökte mig och bokade in mig på intervju på tisdag. Tjohoo!

Det är ju crazy! Inom loppet av fem dagar fick jag två intervjuer! =D Antingen så har de inte många sökande på tjänsterna eller så är jag helt enkelt attraktiv på marknaden. Hoppas så klart på alternativ två ;)
P.S. Intervjun i tisdags gick bra =) Håll tummarna!

Långhelg!

Idag är sista dagen på min långhelg. Jag var ju hemma från skolan onsdag-fredag och sen var det helg. Och jag hade helt missat att jag var ledig på måndag! =D En riktigt trevlig överraskning! Sex dagars ledighet! Men... Man kan ju faktiskt få för mycket av det goda... Idag var jag riktigt rastlös. Gjorde tråkiga måsten som att ringa till läkare, Acers support, Tele2, maila en massa m.m. Jag började t.o.m. småstäda utan att ens tänka på det =S
Som tur är har jag saker att göra imorgon. Först möte på StudentCounsulting, sen ska jag och två kursare jobba på ett statistikprojekt och slutligen föreläsning. Hade varit bra om jag hade hunnit med att rensa ut garderoben också. Det börjar bli ont om galjar... =S
Nu ska jag plugga i 45 min innan "Svenska Hollywoodfruar" börjar på TV3. Tacky... Jag vet... Än dock underhållning!

Karrantän!

Vilken vecka... Jag har inte skrivit på ett tag p.g.a. sjukdom =(

Först blev Älsklingen sjuk, vanliga förkylningssymtom, och hans föräldrar tvingade honom att ringa sjukvårdsupplysningen för att kolla så att det inte var svininfluensan (eller heter det "nya influensan" nu?). Tanten på sjukvårdsupplysningen blev jättearg på honom för att han hade varit i skolan på måndagen och sa att han absolut inte fick vistas utomhus på ett par dagar! Om han hade mer än 38° var det influensan och han skulle vara hemma tills han hade en hel feberfri dag. Men som tur var hade han inte feber =)

Men! Var befann han sig när han blev tillsagd att stanna inne? Jo, hos mig!!! =D Gissa om jag tog väl hand om min sjukling ;) Det är ju bättre att han är hos mig och bara smittar en person än att han är på korren och smittar 11 personer. Dessutom sa tanten att det fanns en risk att han slutade andas under natten, och det var ännu en orsak till att han var hos mig!

På onsdagen var det min tur... Ont i halsen... Så jag var hemma onsdag och torsdag. Vi hade ett par riktigt mysiga dagar =) Tänka sig att det kan vara trevligt att vara sjuk!

Men lördagen tog priset för min del! Förkylningen hade letat sig ner till luftrören =( När jag är förkyld får jag svårt att andas och måste ta astmamedicin för att inte hosta ihjäl mig och för att få lättare att andas. Det är verkligen drygt på natten! Och dessutom har Älsklingen åkt hem till sina föräldrar över helgen, så jag är mol allena =( Bara nässprej, Bafucin, te med honung och TV:n som sällskap...

Men på den positiva sidan - det var ju inte svininfluensan! =D Tror jag iaf... =S

Note to self...

... diska aldrig när du är kissig! Det är riiiiktigt jobbigt!

Nu börjar helgen!

Jag är ledig idag! Inga föreläsningar, och eftersom att jag inte har några böcker (kom igen Bokus!) kan jag ju inte plugga heller =) Ergo - helgen börjar redan idag! Det har för övrigt varit en riktigt kort vecka. Har bara varit i skolan tisdag-torsdag. Inte helt fel iofs =)

Så eftersom att jag inte har något att göra idag tar jag en tur till stan (med buss!) för att göra några ärenden. Köpa vin och whisky på Systemet, posta ett "kärleksbrev" till CSN och hitta tyg för att lappa Älsklingens jeans. Någon som har ett bra tips på hur man förstärker ett par jeans som är slitna i grenen?

Sen ska jag göra klart ett armband som jag har börjat på, och kanske tom. göra ett matchande halsband. Just det... Diska ska jag också göra... Och träna... Och lägga in tvätten i garderoben... Crap! Men jag kan alltid trösta mig med att det är HELG!!! =D

Brödlimpor och griffeltavlor

För det första - vad har hänt med griffeltavlorna i matteannexet?! Det känns jättefel att gå ner i en sal med whiteboards när man befinner sig i LTH:s lokaler. Ungefär lika fel som att ekonomicentrum skulle skaffa spektrometrar eller ett TEM...

För det andra - har alla föreläsare i matte, eller som håller på med siffror, en speciell förkärlek för brödlimpor? Är det inte för att förklara hur integraler fungerar så är det för att förklara hur man räknar ut medianen för klassindelat material. Visst är det en intressant observation!

Nu ska jag se om inte Älsklingen vill koka lite kaffe till mig... ;)

Första föreläsningen

Åhhhh! Vad jag har längtat!!! Äntligen har höstterminen dragit igång! Tillbaka till rutiner, mindre rastlöshet, vänner, billiga utekvällar, mys med Älsklingen (nästan) varje kväll och (typ) regelbundet bloggande. Denna sommar har varit hur skum som helst... Är sååå glad att den är över =)

Första föreläsningen (kl 8!!!) var soft. Gick igenom lite grundläggande begrepp inom statistik bara. Nu väntar jag med spänning på att mina böcker ska komma från Bokus.se... Så själva pluggande får snällt vänta till nästa vecka.

På tal om böckerna... Jag surfade runt lite för att hitta de billigaste och gick in på andrahandsbokhandeln.nu (som säljer och köper begangnad kursliteratur i Lund) och såg att deras böcker faktiskt var DYRARE än nya böcker från bokus.se! Hur sjukt är inte det?! Självklart beställde jag från bokus.se och offrar en vecka... Det är väl lika bra att ligga ur fas redan från början? =P

Ha en fin onsdag!

P.S. Tycker att Älsklingen borde komma över nu... Är hungrig som bara den!

RSS 2.0