Söndagsmys

Nu är det dags för söndagsmys i soffan med Peter. Tyvärr är det inget bra på TV (som vanligt på söndagar) och vi har ingen bra DVD att titta på... =( Båda två är iofs jättetrötta och hade nog inte klarat av att vara vakna under en hel film =) En tuff helg och en pizza i magen tär på en! Fast lite popcorn kanske man kan orka trycka i sig... ;)

Jag älskar mitt liv!

Jag vet inte om det är p.g.a. medicinerna, solen som skiner eller för att jag faktiskt har koll på allt i mitt liv. Men det spelar ingen roll vad det beror på! Så länge jag får vara glad och de "mörka tankarna" håller sig borta =) Det var länge sen jag faktiskt ser fram emot mitt liv, nyfiken på vad som kommer att hända när jag blir äldre. Jag hade glömt bort att det var en så härlig känsla!

Idag ska jag njuta av dagen! Lyssna på härlig brasilianska loungemusik, lösa korsord i solen, mysa med Peter i soffan och bara gå omkring i min nystädade lägenhet =) Det rekomenderar jag att alla gör idag! För min del så har jag upprop imron följt av introduktionsmöte.Spännande! =)

Ut i solen nu! *schas!* =P

Ekonomfester... *pust*

Baah... Hur kan man orka? Festa konstant i fem dagar, vara med på efterfester till kl 6 morgonen dagen efter och sedan börja om igen. Hur fräsch som helst dessutom! Jag var med en kväll ute (nykter) och var superseg dagen efter.

Idag var det hur som helst sjuuukt skoj! Middagen på treräterssittningen var dock en besvikelse. Ingen förrätt, buffé till varmrätt, ingen efterrätt och inte nog med kaffe för att räcka till alla. WTF! Okej, vi var många, men om teknologerna klarar av att servera till 300 pers så ska väl ekonomerna klara detsamma. Eller? Maten var iofs god men det var min själ den förasta gången som fått buffé på en sittning! Inte alls okej! Förrätten kan man för all del klara sig utan, men efterrätten! Vad var det? Sockerbitarna på kaffebordet kanske?

Om inte annat så blev min grupp, Vikingarna, utmämnda till tidernas nollegrupp! *fanfar!* =) Sen spelade DJ:n faktiskt väldigt bra musik =) Em massa dance! =)

Nu ska jag dock nanna... Mmm... ska bli skönt!

P.S. Jag älskar mina vikingar... =) D.S.

Har jag kommit ur form eller blivit gammal?

Igår var jag och alla andra nollor på EHL (ekonomihögskolan) ute på ÖG:s, och där var mååånga människor. Men jag vet inte om det var för att jag inte hade druckit, om det var för att jag inte har varit ute på länge eller för att jag helt enkelt har blivit gammal. Och då menar jag inte gammal som i äldre för jag är ju trots allt 24 år, utan gammal i Lund. Jag har ju gjort detta innan, svinat på nation, bongat öl, kört shotrace och kommit hem stinkandes av öl, sprit och svett.

I vilket fall som helst gick jag hem strax innan tolv och var således mycket piggare än resten av gruppen =P

Nu ska jag fixa till mig lite till sen cykla iväg till Kårhuset och Gasquesalen. Jag missade ju förfesten eftersom jag fick klädproblem... Är fortfarande pissed över det! Ska i vilket fall som helst bli skönt att återgå till det normala imorn, och att kursen äntligen börjar på måndag! *woohoo!*

"Trevlig kväll, sup o svälj!" ;)


Klädkatastrof!!!

Jag ska iväg på sittning om 2 timmar, och jag har inget att ha på mig!!! Jo, visst har jag en hel garderob full med jättevackra kjolar, toppar och klänningar. För både fest och vardag.

Men! Poblemet är att alla dessa kläder köpte jag för två år sedan, och låt mig bara säga att det händer mycket med en kvinnas kropp mellan åldrarna 22 och 24! Ingen av mina klänningar passar (förutom sommarklänningarna som faktiskt inte ska sitta som ett extra skinn), korsetterna går inte att få upp dagkedjan på då det saknas ca fem centimeter överst, mina bröst får inte plats i topparna och kjolarna sitter under bysten när de är knäppta... Det enda som passar mig i min garderob är underkläderna och skorna (mina eviga vänner!).

Jag har granskat varenda galje och rotat i varenda låda utan att finna något. Men till min förvåning hittade jag (under en kavaj och en annan klänning) en guldfärgad klänning som jag hade köpt till nyårsafton. Hurra! Den är finstickad och döljer det man vill dölja (höfter) och framhäver det som man vill visa (bröst och hals). Hade helt glömt bort denna klänning som nu räddade min kväll. Den tillsammans med svarta lackpumps och svart lackhandväska kommer att bli kanon. Bara inte det blir för glansigt... =S

Wish me luck!

"Pensionärskuvösen" fungerar som torkrum

Ja, så kan det bli när man tvättar sängkläder och är för snål för att torktumla allt. Kom på den briljanta idén att hänga ut lakan och örngott i "pensionärskuvösen", dvs. mitt inglasade uterum, Där kan du ju hänga hur länge som helst utan att dra någon energi! Och uterummet används ändå inte så värst flitigt nu när hösten börjar komma...

Men så imorse när jag gick ut i vardagsrummet kunde jag liksom inte se ut... Vattnet i sängkläderna hade avdunstat och eftersom det inte kom ut från rummet hade det bildats imma på skjutdörrarna (dagens fysiklektion ;)). Det var värsta Titanicscenen! Eller så var det så att sängkläderna under natten fick liv och började prata med varandra =S De var ju faktiskt fortfarande lite fuktiga imrose... *daam da dam tam taaaa!*


Kurslitteratur - mikroekonomi

Jepp, då var det inhandlat. Kalaset gick loss på 540 kr... För två böcker, Priciples of Microeconomics samt Marknad och Politik, och fem olinjerade block ("ta 5 betala för 4"!). Jag måste säga att kurslittertur på engelska låter mycket ballare ;) Speciellt om ord som "priciples of..." och "theory of..." ingår i titeln.

Så nu medan jag väntar på Peter ska jag läsa lite i böckerna och dricka en stor kopp kaffe =) Tyvärr blev kaffet alldeles för svagt... Det var ju så himla längesedan jag kokade kaffe hemma! Har helt glömt bort hur mycket pulver som behövs till en kopp =P De senaste månaderna har jag ju bara druckit kaffe på jobbet. Och jag är en sån som tycker att kaffet ska vara staaarkt! Så kallat teknologkaffe ;)

Det var Peter som lagt i värmeljusen!

Åååååh! Jäkla Peter! Ringde honom precis och då erkände han att det kan ha varit han som lagt i värmeljusen i chipspåsen. Jag hade nämligen slängt påsen och hällt upp chipsen i en skål, men de som blev över ville Peter lägga i påse så att de inte blir sega och äckliga. Han tog då den kasserade chipspåsen, som han tidigare hade lagt två galma värmeljus eftersom påsen skulle kastas(!), och hällde tillbaka de överblivna chipsen. Tydligen hade han glömt bort att han tidigare hade haft påsen som soppåse... ICA, you've just doged a bullet! ;)


Tröstshopping funkar!

Igår tröstshoppade jag lite på nätet... Köpte ett par skor (de bruna på sida två) och en kjol (den mörkgrå på första sidan) på hm.com och ett par skor på brandos.se (som jag pratat om tidigare). Om inte annat så var det lite tröst för stunden =)

Men jag kom faktiskt på en sak igår. Min läkare sa vid ett tidigare tillfälle att det är vanligt att i man gör impulsköp i manierna. När jag tänkte efter känns det faktiskt som att jag gjorde det i måndags... Det var iofs inga konstiga köp (att köpa en båt eller en väldigt udda kofta är tydligen inte ovanligt!) utan nya höstkläder. Men när jag ser tillbaka på det var det som att jag plockade på mig kläder för att jag tyckte att de var snygga och passade mig, och inte för att jag egentligen behövde dem. Fast å andra sidan... Är det inte så alla tjejer shoppar? =P Nämn en tjej som bara shoppar för att de behöver plagget! Killar däremot, de shoppar oftast på det sättet. Gud, vad trist egentligen...

Nu ska jag tvätta sängkläder och sedan dra bort till andrahandsbokhandeln och köpa kurslitteratur. Det kan verkligen inte klassas som impulsköp, eller hur? ;)

Värmeljus i chipspåsen?! WTF!

Jag hittade två utbrännda värmeljus i min nachochipspåse!!! Det är nog det äckligaste jag varit med om! Alla chipsen smakar dessutom stearin nu när jag har rört runt i den =S Snacka om att jag ska skälla på ICA! *grrr!*

Iofs hittade jag en plastkrok i en fiskgratäng när jag var liten... Kunde inte äta fiskgratäng på flera år efter det!

(Jag har förlagt min kamera, men när den kommer tillbaka ska jag lägga upp en bild på värmeljusen.)

Att vara äldst...

Jag har underbara faddrar! Ringde nyss till en av dem (vars lillebror jag känner!) och berättade om min manodepression och att jag är i en liten svacka nu, och han var helt förstående.

- Du är ju lite äldre än de andra i gruppen (ja, jag är faktiskt äldst) och har varit med i svängarna i Lund lite längre, så jag förstår om du hellre vill ta det lite lugnt och vila upp dig... Oroa dig inte, jag håller det du sagt till mig själv.

Och det var precis vad jag gjorde. Jag har bara sovit hela dagen. Borde äta något men jag har ingen aptit, är bara sugen på snask som popcorn och godis. Har lite nachochips liggande här... Det och en kanna saft så är kvällen räddad! =)

"Jag är manodepressiv"

Det är något jag måste påminna mig om. Jag är manodepressiv. Jag glömmer ständigt bort det, och tuffar påsom alla andra kan göra. Men ett tu tre dalar min energi. Jag blir som en eremit och vill bara sova och vara för mig själv. Slippa alla intryck, för allt ljud känns tio gånger starkare än de egentligen är. Så jag kan inte ta på mig för många saker eller engagera mig för mycket i diverse aktiviteter, för när jag dippar så rasar allt.

Men i mina manier, alltså mina toppar, kan jag göra hur mycket som helst! Jag behöver bara sova 6 timmar (vilket är lite för mig =P), kan har tusen bollar i luften, är välorganiserad och diskar tom. regelbundet. Det är underbart att vara i de maniska perioderna! Då känner jag som mig själv. Eller åtminstonde som en riktig människa =)

Nu känner jag att nollnignen har drabbats lite... Luften gick ur mig lite igår. Det var väldigt många intryck, lite stressigt och delvis oorganiserat. Detta är faktorer som även utlöser ångestattacker för mig. Så jag ska nog skippa alla aktiviteter idag och imorgon. Det är ingen idé att försöka vara med för jag blir så disträ och rent av tråkig i mina depressioner... Hoppas att min faddergrupp förstår detta. Jag har inte berättat något om detta för dem.

Det är också ett dilemma. Ska jag berätta det för de i min närhet som om att jag har epilepsi eller någon allergi, eller ska jag låta bli. För man brukar ju inte öppet brerätta att man är mentalt dålig. Det är väldigt tabu. Hoppas verkligen på en dag då folk gör det och att ingen tittar snett på en för det =)

Nollning!

Då var det dags för nollning! Jag ser verkligen fram emot att få träffa mina kursare, faddrar och de andra i faddergruppen. Jag menar, det är ju så att de som är i ens faddergrupp är med största sannolikhet de som man kommer att umgås med resten av utbildningen. Ja, iaf teminen =P

Idag står välkomstmöte, idelning i faddergrupper, sökande efter temakläder samt brännbollsturnering i stadsparken (med 300 pers!) på agendan. 

Men nu måste jag fixa till mig och äta något. Wish me luck ;)

Mitt schema verkar skumt...

Ja, att färgkoda schemat var ju knepigare än vad jag trodde att det skulle bli... Jag måste tydligen välja grupp för att kunna vet vilka timmar jag går. Det enda jag vet säkert på schemat är när de stora förläsningarna är och när tentorna (och omtentorna =S) är. Det verkar som att jag max kommer att gå fyra timmar om dagen! Iofs bertyder det mycket självstudier och grupparbeten. Men grupparbeten är egentligen något som jag har saknat. Det är inte så vanligt med såndant på tekniska och naturvetenskapliga utbildningar. Ja, om man inte räknar laborationer med tillhörande rapporter...

Ikväll fick jag dessutom ett mess från mina faddrar som jag ska få imorn! =D De rekomenderade att vi sover ordentligt ikväll, för sömn är något vi inte kommer att få mycket av under nollningen. Tur att nollningen bara varar till på lördag! *pust*

Nä, nu ska jag sussa och fundera på vad jag ska ha på mig imorn... Peter har sin första föreläsning imorn (han har bytat från teknisk fysik till väg- och vattenbyggnad) och är minst lika pirrig som jag är =) Så sött!

Det ryker om kreditkortet!

Precis som de flesta i Sverige så har även jag fått lön idag. Woohoo! Och det innebar såklart... SHOPPING! Eftersom jag inte har haft någon inkomst sedan maj, och således inte köpt något (förrutom mat och grillkol) på hela sommaren, unnade jag min en riktig shoppingdag =) Ska fota plaggen och lägga upp de senare idag...

Under hela shoppingturen sa Peter (som för övrigt försökte skriva en tenta han inte alls pluggat till imorse),
- "Men... Hur mycket har du shoppat för egentligen?"
... och ...
- "Har du handlat i den butiken OCKSÅ?!"

Mitt försvar var hela tiden,
- "Men jag har ju faktiskt inte köpt ett enda klädesplagg alls på HELA sommaren! Så jag tycker faktiskt att jag är värd att slösa lite pengar idag =)"

Dessutom var jag i ett någorlunda behov av nya höstkläder... De som hänger i min klädkammare är ca. 2-3 år gamla. Således slitna och ur modet. Men som plåster på såret för att Peter tjatat lite på mig var han snäll och bjöd mig på lunch på Gräddhyllan =) Köttfärslimpa med potatis, gräddsås och lingon blev det. Sååå gott! När vi sedan kom hem till honom satte han sig vid datorn och började spela "Call of Duty 4"... Vilket innebar noll kontakt med honom på några timmar! SÅ jag passade på att ge mig själv en välbehövd manikyr ;) Peter ville också ha en senare ikväll! =D

Nu ska jag kolla mitt schema och färgkoda alla grupper. Seriöst, va? =)

Shopping inför HT08

Som sagt så ska jag byta utbildning (igen...) till Ekonomie kandidatprogrammet. Anledningen till att jag gör detta är att jag inte kan/orkar läsa en så tung utbildning som astrofysik. Detta mest pga. min sjukdom. Så eftersom jag är gymnsieekonom, och faktiskt lyckades riktigt bra på gymniasiet, satar jag på detta och en utbildning med påföljande jobb som inte är så "high profile".

Idag hade jag tänkt att köpa kurslitteratur, men till min förvåning så har andrahandsbokhandeln i Lund öppnat en ny butik på Sparta (berdvid EC) och de böcker jag behöver finns BARA där och inte i affären i stan! Snopet! Så det blir bara att shoppa kläder och skor... =P

Nu måste jag platta håret!

P.S Peter är jobbig... Men söt =P

Nätshopping - den nya "stan"

Jag har just upptäckt skönheten med nätshopping! Visst har jag nätshoppat innan men då har det mest varit teknikprylar, foton eller resor. Men man kan ju faktiskt shoppa kläder, skor, accessoarer, himinredning och sköhetsprodukter. Till mycket billigare priser! "Det e najs!"

Fördelar med nätshopping:

* snabb jämförelse. Du kan snabbt jämföra plagg i olika "butiker". Slipp att springa mellan stans alla butiker i jakten på den snyggaste klänningen till kräftskivan ;)
* billigare pris. Leta bland nätbuktikerna, prova i en fysisk butik och beställ via nätet. Du kan tjäna många hundralappar!
* shoppa i pyjamas. Du behöver faktiskt inte piffa upp dig för en shoppingrunda på nätet... Sitt hemma i myskläder, badrock eller varför inte i bara mässingen. Du kan tom. shoppa när du är tokförkyld eller magsjuk ;)
* tidsfördriv. Ett kononbra sätt att få tiden att gå. Du kan lätt slå ihjäl ett par timmar.
* rabatter. Det finns ofta rabatter i tidningar, m.m. som kan utnyttjas i nätbutiker.
* returer. Många nätbutiker ger fria returer om varan (främst kläder och skor) inte passar eller uppnår ens förväntningar.

Men precis som med allt så finns det faktiskt nackdelar med nätshopping...

* lager. Du har hittat de perfekta jeansen men ett rött litet fält indikerar att varan inte finns på lager! Vad göra?!
* fraktkostnad. Varan kan vara ett riktigt klipp, men se upp för de luriga fraktkostnaderna! De kan öka priset en heeel del.
* säkerheten. Många är lite skeptiska till att ge ut sitt kreditkortsnummer och/eller födelsedata. Självklart är det alltid lite risky...
* storlekarna. Precis som i de fysiska butikerna kan storleksstandarden variera kraftigt mellan butiker och varumärken. Och det är ju ganska svårt att prova sig fram till rätt storlek när man shoppar på nätet. Speciellt om det är en vara som är svår att hitta i fysiska butiker eller rent av inte finns i fysiska butiker.
* bildkvalitet. Oftast är det svårt att verkligen "se" varan när man nätshoppar. Vissa sajter visar produkter i 3D, men annars är det svårt att få en uppfattning om hur den egentligen ser ut.
* känslan. Visst vill man känna och klämma lite på det man ska köpa? =)
* leveranstid. Du får ju inte varan direkt i handen... Plus att du måste hämta ut varan på något utlämningsställe.
* ingen frisk luft. Man förlorar vardagsmotionen (ja, det är ansträngande att shoppa!) och chansen att komma ut lite.

Imorn när lönen kommer så ska jag definitivt nätshoppa lite! Jag har hittat ett par skor av Donna Girlbrandos.se. Supersöta och passar perfekt till skolan (jag kör ju preppystilen). Sen hittade jag en hel sida på La Redoute, men kläder som gå runder titeln citychic. Damigt och chict!

Trevlig nätshopping!


Migrän... =(

Usch... Nu har jag haft ont i huvudet i tre dagar... Och det betyder MIGRÄN. Som tur är så har jag kanonbra tabletter så jag tar när jag märker att migränen är på väg. Men värken ligger ändå kvar och moler i de tre dagarna som är standard för mina migrän anfall. Så jag får liksom fylla på med Imigran (som tabletten heter) en gång om dagen så att mitt huvud inte exploderar... =P Och en superstor nackdel är att Imigran är svindyra! En ask med 12 tabletter kostar runt 200 kr. Aningen dyrare än Panodil, eller hur?

Nä, nu ska jag slänga in en tvätt med sängkläder. Dag att byta och jag har inga rena.

Myyyys!

Nu är det dags för en riktig myskväll! Nachos med dip, lösgodis och film =) Min dag har varit totalt oproduktiv... Har kollat på "Project Runway"-maraton på TV3. That's it =) Jo, jag har strykt en jätte hög med tvätt. Det blir ju ett måste när man bara har torktumlare... Halleljua för torkskåp!


Mmm... En av mina favoriter... *vroom!*

Morgon med Peter

Mmm... Har haft en jättemysig morgon med Peter. Han kom hem till mig efter sin tenta igår (matematisk statistik) och då lagade vi tacos. Ja, eller tortillas snarare =) Supergott och enkelt, en typisk fredagsmiddag. Med var sin öl till ;) Alkoholfri till mig (pga min mediciner kan jag inte dricka alkohol... )

Jag trodde ju att det skulle bli mys i soffan med pedikyr efter maten, men... Jag somnade redan kl 21! =D Så trött var jag efter en hel veckas jobb...

Imorse hade vi en riktig brakfrulle! Morotsbröd, ägg, ost, chorizosalami, aprikosmarmelad och honungsmelon. Mums! Nu har jag alltå fått energi till att attackera min nytvättade tvätt =) Dagens projekt alltså. Sedan väntar powerwalk med jogg och manikyr. Helt pojkvänsfri dag, eftersom Peter är i Strömsnäsbruk på jättestort party (typ 600 pers =S).


Min gris, Peter, som skojar med en lakritsstång.
Och kan tydligen underhålla sig själv =P

Klädd för jobb

Så här såg jag ut idag =) Ledsen för den kassa vinkeln... Men så går det när ingen är hemma för att fota och man får ta till självutlösaren på kameran. Spisfläkten fick fungera på stativ =P Nu ska jag handla mat! Tacos blir det ikväll. *mums*

Byxor - Saint Tropez (nedsatta från 900 kr till 69 kr!)
Top - Åhlens
Halsband - handgjort av min kompis Ida
Glasögon - Guess

Mandelbiscotti

Som sagt så är det sista dagen på mitt sommarjobb på Nationalencyklopedin i Malmö. Faktiskt ganska trist... Jag trivs ju jättebra här! Alla är så himla trevliga och arbetsmiljön är skön. Och vissa dagar så brukar vår avdelning fika på förmiddagen och eftermiddagen ;) Därför bakade jag mandel- och chokladbiscotti igår som jag hade med till fika idag! Och de gick åt! Jan-Olof, som är avdelningens kakmonster, blir alltid så glad när jag kommer med "himmabagat" (hemmabakat för de som inte kan skånska). Ja, de andra med förhopnningsvis =P

Nu återstår det bara en timme sen bär det av hemmåt för att laga mat med min lilla gris! Ja, jag kallar Peter för min lilla gris. Gosegrisen och piglywigly förekommer också ;) Dags för att arkivera lite till! Och kanske äta en kaka till...

Examenslunch

Idag är sista dagen på mitt sommarjobb =( Och för att fira/sörja det så lyxade jag och pappa till det genom att äta "riktig" mat uppe i restaurangen. De serverade nämligen rostbiff med rödvinssås och potatisgratäng! Ååååh! Så gott det var! Rostbiffen var tunn och vad gäller potatisgratängen så vill jag inte ens tänka på hur mycket grädde de har haft i. En helt underbar "examenslunch", som Lasse på kundtjänst kallade det.

Nu är jag proppmätt! Varför är inte siestan acceptera på NE? =P

Va?! Förkyld igen?

Åhhh... Vad är detta för skum förkylning som jag har dragit på mig? För två veckor sedan var jag jag förkyld. Hostade så mycket att jag kiknade. Och imorse när jag vaknade var jag täppt i hela huvudet! Det verkar vara någon sorts skum dubbelförkylning. För den har ju kommit tillbaka precis när den andra hade avtagit! Jäkligt störigt... Fast nu kanske jag kan be Peter att pyssla om mig ikväll =) Lite pedikyr kanske? ;)

Kärlek vid första ögonkastet... *suck*

Jag är kär! Ledsen Peter, men du har fått seriös konkurrens ;) Han förlåter mig nog... Han vet ju att jag är skoberoende och köper skor lika ofta som en annan köper kaffe (om man nu dricker kaffe dvs.)!

Åhhh! Dessa läckra stövlar från Vagabond skulle ju trivas så bra med de andra 50 paren skor jag har i Lund! (Jag har 30 par till hos mamma i Helsingborg ;)) Frågan är bara vilken färg som blir bäst...?


Svart, brandy eller espresso?

Omelett! =D

Det här blev min middag ikväll. Omelett med camenbert och chorizosalami. Mumsfillibabba! Detta är andra kvällen i rad jag lagar (och äter =P) middag utan Peter... =( Jag erkänner att jag inte tycker att det är så värst underhållande att laga mat överhuvudtaget. Men att laga mat till sig själv! Det är ju skittråkigt! Enda anledningen till att jag lagar mat på kvällen, och inte micrar en Billy's pan pizza, är främst rutin och delvis för att jag är hungrig. Okej, ganska mycket för att jag är hungrig =) Det tar tid att laga mat. Tid som jag hade kunnat lägga på att göra något annat! Dessutom blir det en massa disk... =( Nä, jag ska skaffa en husa!


Vänligen bortse från den skitiga spisen och den kassa IKEA-pannan.

Välsignat armband från Sri Lanka

Jag hittade tre armband (typ knutna snören) som jag har köpt på Sri Lanka i början av sommaren. Hade helt glömt bort att jag hade dem! Jag köpte dem när vi var på en roadtrip till en hinduisk vallfärdsort i sydöstra Sri Lanka. Trots att Sri Lanka mestadels är ett buddhistiskt land finns det många hinduiska tempel, moskéer och katolska kyrkor på ön. Dit vi åkte på trippen (Kataragama) var helt tillägnat Ganesha, hans bror gud Kataragama och Buddha. Buddhism och hinduism ligger ju väldigt nära varandra.

Där, vid ett tempel tillägnat Ganesha, fanns en kille som sålde souvenirer (handsnidade små trästatyer, ikoner, radband, m.m.). Min morbror som vi åkte med berättade att han var en sorts offergåva till templet från Sri Lankas urinvånare Vedhafolket. Allt han tjänade på sin försäljning skänktes till templet för underhåll m.m. Han var väldigt speciell. Det enda han hade på sig var en röd sarong. Tänk er indierna i offerscenen i Indiana Jones - de fördömdas tempel =) Jag köpte tre armband och Peter köpet en liten Ganeshastaty i sandalträ som Vedhakillen välsignade åt oss. Mysiskt och exotiskt =)

                        
                                   Mitt välsignade armband. Jag har två till, ett gult och ett oranget.


Färdigrätter is da shit!

Istället för att köpa lunch uppe i restaurangen på jobb för 57 kr/pers köper jag och pappa (som jag jobbar som assistent åt under sommaren) numer djupfrysta färdigrätter för 25 kr/st. Det är ju en sjuk prisskillnad! Och det är ju samma mat i frysen som dagens, bara det att de fryser in det som blir över och säljer det dagen efter istället. Det enda man förlorar på att köpa den frysta maten är att man måste tina och micra den... Och det är lite drygt. För det första så tar det ca 15 min att få maten någorlunda varm plus att man stoppar kön för de andra som också vill använda microvågsugnarna. Inte så populärt... =S Men det är billigt, gott och man blir ju mätt på det!

Smatter på fönsterbläcket

Usch... Imorse var en sådan morgon då man bara vill dra täcket över huvudet. När jag vaknade (kl 6) var regnet som smattrade mot fönserbläcket det första som jag hörde. Då ville jag burra ner mig i mitt duntäcke och tigerpåslakanset och hoppas på att när jag vaknar igen så har tiden backat sådär en fem timmar =P Eller att när jag tryckte på snoozeknappen (vem f*n uppfann den förresten!) så skulle tiden magiskt stanna tills jag kände mig utvilad. Det hade varit en bra funktion att intergrera i en väckarklocka! =D

Nu sitter jag på jobb iaf, och väntar på en lista med felaktiga mailadresser som jag ska korrigera. Lite utav ett detektivjobb faktiskt. "Sventon, Ture Sventon. Med rätt att äta temlor!" ;)

"And the winner is..."

... tvättmaskinen! *fanfarer!* När jag gick in i mitt "dressingroom" (okej... klädkammare...) såg jag att min tvättkorg bara spydde ut kläder! Kan iofs bero på att jag inte har tvättat på sådär en tre veckor =S Men! Det märks minsann inte när man tittar på klädräcket! Jag har inte alls haft problem att välja kläder på morgonen, eftersom det fanns gott om plagg som hängde och väntade på mig. Däremot har Peter haft lite problem de dagar han sover hos mig... Han har liksom inte haft några rena klasonger här... Lite mitt fel kanske. Eftersom jag inte har tvättat. Jag tyckte att han kunde gå "comando" ist! =D

Men nu försvinner klädspyan! Omedelbums! Fördelen (och tydligen nackdelen) med att ha tvättmaskin och torktumlare som ingår i lägenheten är ju att man kan tvätta när man vill. Helt underbart!

Powerwalk vs. soffan

Nu till dagens dilemma - ska jag ut och powerwalka när jag kommer hem eller ska jag ta chansen och dega, helt ensam, i soffan? Jag är ju "pojkvänsfri" ikväll... Och det är ju faktiskt lillördag... Och jag har nog lite ont i huvudet... Nej! Fy! Jag åt ju faktiskt en jääätteglass innan idag plus att jag bara sitter stilla framför en dator på jobbet. Kanske ut och gå med soffan...? =P

Den klassiska 10-glassen... =)

Vem har inte velat trycka i sig en Daimglass kl 10? =) Men om chefredaktören på ne.se fyller år och bjuder på glass så får man vackert ta en och äta upp den... *suck* Ja, för det var ju jääättejobbigt =P NOT! Och jag som hade tänkt att vara nyttig efter sommarens onyttigheter...

Mattegeni på EC?

Är det så att jag kommer att vara ett mattegeni på ekonomie kandidatprogrammet i höst?! Fick idag ett välkomstbrev på posten från nationalekonomiska instituionen i Lund med information, kurslitteraturlista, m.m. Där fanns också ett diagnostiskt prov för att se om en mattekunskaper är up to date. "Det kommer att förekomma en del matte i kusren" stod det.

Det diagnostiska testet som skickades till mig idag.
Testet som jag satte. Dock ej helt oväntat... =)

Jag gjorde testet. ALLA RÄTT!!! Och dessutom hittade jag ett fel ;) Okej... Detta kan bero på att jag läst en naturvetneskapligutbildning innan, med 40 hp matte i bagaget... Men alla rätt är ändå alla rätt! =D *klappar mig själv på axeln*

Oregano-olycka!

Oh nej! Det är verkligen inte min dag idag... Peter har pluggat hela dagen och undrade om inte jag kunde laga maten medan han stack ut och sprang i 30 min. Och visst kunde jag det! Han lade fram tillbehör till spagetti och köttfärssås, och det borde ju inte vara några problem. Eller?

Jag har ganska bra koll på kryddning av mat, så jag körde i salt, peppar, cayenpeppar och krossad chili. Allt i burkar med skruvlock. Sen skulle jag ha i oregano... Det var där det gick snett. Eftersom alla andra burkar hade skruvlock så skruvade jag av locket på denna flaska också. MEN! Det var en flaska med två knäpplock. Ni vet en med stort hål och en med liten. Det var säkert 1,5 dl oregano i köttfässåsen! Jag lyckades dock peta bort en hel del för återvinning.

Nu återstår det bara för Peter att provsmaka... =S Och han kom just innanför dörren... Be för mig?

aj aj... gör faktiskt jätteont

MMS

aj aj... gör faktiskt jätteont! =(


J***a microlock!

*Det blir visst många arga inlägg idag... =P*

Ååååh! Jag har bränt mig på ett sådant plastlock man har över maten när man micrar, så att det inte blir en massa äckligt matstänk i micron. Altså... Det är väl meningen att maten ska bli varm och inte locket?! Iaf inte tokvarmt så att man bränner sig på det...

Nu har jag kletat på försvarets hudsalva (som Peter "köpt" när han var på NBG-utbildning) och satt på ett plåster. Men en liten tröst är iaf att maten som jag värmde var riiiktigt god! *mums!*

Dumma stadsbuss... >(

Imorse när jag var på väg till jobbet åkte jag en urdum buss! Jag brukar hoppa av på hållplatsen Nyhamn i Malmö, och det stod i LED-displayen (den som visar nästa hållplats) att bussen skulle stanna. Men icke! Bussen körde förbi och jag kastade mig på stopknappen. DÅ hördes ett "pling". Alltså hade förmodligen LED-displayen hakat upp sig, och ingen hade tryckt på Stop-knappen egentligen... Så jag fick vackert gå tillbaka från hållplatsen efter. I mesigt fisregn! *grrr...*

Fluff

Idag har jag en typisk "good-hair-day" =) Samma dag som jag har tvättat håret blir det aldrig bra... Bara stort och burrig. Men idag faller det jättesnyggt! Luggen har fått volym och hänger inte över ansiktet, och bak till är det lätt och fluffigt. Helt enkelt en "good-hair-day". En "very-good-hair-day"! =D

Okej... Jag ser ganska sliten ut efter en lååång arbetsdag...
Och håret är kanske inte lika snyggt som det var innan idag...

Hur gott e det?!

Dags för lunch, men dagens meny lockar inte alls... Skinkgryta med curry, pasta med räkor eller kikärtsbullar (dvs. fallafel) är vad som erbjuds. Hur gott låter det på en skala?! Bah... Och jag som är hungrig... =(

fira + fira = MÄTT!

Idag har det firats!

Först var jag i Helsingborg och firade mammas födelsedag (57 år fyllde hon). Detta skedde med bakelse och kaffe, kycklingsalla samt te och kokoshonungskaka. Snacka om att jag blev mätt!

Sedan bar det av hem till Lund för att fira min och Peters 2-årsdag. Vi var båda ganska trötta efter helgens bravader så det tog ganska lång tid innan vi kom på vad vi skulle/ville äta. Till slut kom vi på att det hade varit gott med sushi. Så hemmagjord sushi med soppa till förrätt blev det. Riktigt gott! Oh ja, det blev glass med grädde, bananer och chokladsås till efterrätt =) Najs!

Äntligen lunch!

*Skrev visst denna på fredagens lunch, men glömde att posta den...*

Nu är det äntligen dags för lunch! Jag har varit snorhungrig ända sedan kl 10. Och detta beror på att jag jag på bussen in till Malmö märker att vitlökssåsen från gårdagen gör sig väl påmind genom min andedräkt =S När jag hoppat av bussen på Värnhem bar det kvickt iväg in på pressbyrån (eller vad det nu är för liten butik) för att köpa tuggummi. Och det tuggummit gjorde att magen började kurra, i princip, så fort jag kom till jobb.Får sedan reda på att en som fyllt 50 år bjuder på tårta vid fikaplatsen. Men... tårta kl 10.30 på förmiddagen?! Näää... Då går jag hellre hungrig ett tag till.

Så nu är det äntligen dags för min supergoda kycklingpaj! "Mmmmm... Chickenpie.... *dreggel dreggel*"

Trevlig lunch!

Slowmotion-morgon

Baah... Allt gick i slowmotion imorse! Allt tog mig fem min längre att göra än vanligt. Heltokigt... Tom. bussen till jobb verkade gå ovanligt sakta.

Sitter på jobb nu iaf. Ska fortsätta leta postadresser till ett massutskick av en inbjudan. Jobbar iofs bara halvdag idag, för i em ska jag åka till Markaryd. Ikväll är det nämligen välkommen-hem-fest för Olof och Linus som har varit i Australien i ett helt år =D Frågan är bara vad f*n jag ska ha på mig... Logefest och kallt, med med en hel del piffiga tjejer (som jag vill bräda ;)) Ska försöka MMS:a in ett inlägg från

Tredje gången gilt?

Okej... Detta är mitt tredje försök att blogga! Vad jag faller på? Jo, jag grejar inte det här med att uppdatera... Men! nu ska det jäklar i det bli ändring! Om ett par veckor träder jag (åter igen) in i en ny fas i mitt liv. Ny utbildning, ny medicin, ny läkare och ny lägenhet. Just det, ny blogg också... =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0