Svante-Vante saknade mig!

När jag kom hem till mamma igår kväll sa hon att Svante (mammas svarta katt) hade varit helt utom sig natten till onsdag, då jag sov hemma i Lund. Han hade gått in till mamma och jamat flera gånger under natten, varit på väg till mitt rum och sen vänt och gått till mamma igen för att få henne att följa efter honom. Liksom för att klaga och säga att något är fel.

"Varför har du släckt överallt? Det saknas ju en person i sägen där borta! Var är hon?"

Till slut hade han lagt sig på överkastet, som jag lagt på golvet, vänd mot sängen. Han ville nog vakta sängen i fall jag skulle dyka upp =) Så igår var han glad och lättad när jag sov i den sägen igen. Allt var som skulle vara igen!

Jag faller...

Ibland känns det som att jag faller. Eller snarare att allt runt om kring mig faller. Att jag inte har kontroll på läget och allt går för fort. Det spelar ingen roll hur mycket jag än planerar och organiserar så faller allt ändå. Hur mycket jag än försöker att hålla modet uppe, hur många positiva tankar jag än tänker och hur mycket jag än försöker ordna upp min fallerade planering så ser jag bara mörker. Det är en så obehaglig känsla.

Men jag vet ju att det går över. Och jag vet att mina nära och kära ger mig hjälp och stöd.

Aj, aj, aj...

Det är inte mycket som står rätt till...

* skadat ryggen
* "tappat bort" pengar från kontot
* lilla datorn har gått sönder
* saknar älsklingen...

Vad vill universum mig?!


Jag vill ha höst!

Inte pga. väder eller att TV-tablån är bättre då... Nej, jag vill tillbaka till mina gamla rutiner!

Vakna bredvid älsklingen - gå på föreläsning - plugga lite - äta middag med älsklingen - kolla på SATC och äta popcorn i sängen med älsklingen - prata om dagen som varit med älsklingen - borsta tänderna tillsammans med älsklingen - somna i älsklingens armar - lyssna på när älsklingen pratar i sömnen - vakna bredvid älsklingen.... repeat until fade.

Jag känner mig så bunden denna sommar. Det är egentligen lov, men jag kan inte göra vad jag vill... Det är väl det som är vitsen med lov? Jag och älsklingen kan inte ens ses när vill! Vi åt middag tilsammans i Malmö igår, och efteråt ville vi så gärna åka hem till Lund och gå och lägga oss. Tillsammans. Men han var tvungen att åka ner till sina föräldrar och jag upp till mamma...

Nä! Jag vill tillbaka till mina rutiner! Nu!

Skärpning, Skånetrafiken!

Min resa till jobb tog idag 1h 30 min... En resa som vanligtvis tar 40 min. Detta är absurt! Okej, det är en hel del banarbeten under sommaren, men det borde väl inte påverka dörrarna på tågen? Först var det anslutande tåget försenat till Helsingborg, sen kunde de inte stänga dörrarna. När vi lämnade Helsingborg var vi redan då 35 min försenade. Som grädden på moset blev vi stående någonstans mellan Kävlinge och Lomma (tågen kör ju inte via Lund en tid framöver) i ca 15 min!

Det rikitgt trista är ju att det låter som en lögn när man kommer till jobb och säger att tåget var 50 min försenat... "Men ta ett annat tåg då." Ja, om det hade gått fler tåg till Malmö hade jag gjort det. Och om tågpersonalen inte hade försäkrat oss om att "vi alldeles strax har åtgärdat problemet och kommer lämna stationen". Då hade jag tagit ett annat tåg!

Och vad blir plåstret på det 50 min långa såret? Ett frikort... Samma som om jag skulle blivit 20 min försenad...

Ta inget för givet...

Ibland dyker det upp små påminnelser om detta. Något som har hänt någon man känner. Eller sig själv. Idag fick jag en sådan påminnelse. Det är tyvärr inte alltid de kommer med en trevlig händelse...

Njut av nuet! Av känslorna, dofterna och människorna omkring dig. Planera inte för mycket, för rätt som det är hamnar allt uppochner.

--- Detta inlägg tillägnas en god vän ---

En helg i Helsingborg

Här kommer fortsättningen på vad som hände under helgen som gick.

När vi kom till Helsingborg passade vi på att vila lite innan det blev dags för middag. Vi var båda hur trötta som helst, så det var helt perfekt med en stund framför TV:n. Sen blev det middag! Sri Lankesisk mat... *dregglar lite* Älsklingen kunde inte sluta säga hur gott han tyckte det var =) Efter middagen var planen att vi skulle åka ner till Norra hamnen och dricka en kopp kaffe eller ett glas vin. Men längre än planeringsstadiet kom vi aldrig =P Vi var helt kaputt! Satt hemma och lyssnade på gaaaaammal musik på min gaaaaamla dator istället =D

Natten blev lite trång i min 105-säng... Men det var mysigt ;) Älsklingen sa att han inte sovit så gott på länge! Till frukost hade mamma fixat ägg, bacon, färska bullar och pannkakor med grädde och färska jordgubbar *dregglar lite till*.

På eftermiddagen blev det en tur till apoteket (viktigt att hålla koll på sina mediciner!), glasspaus vid Kärnan, tur genom centrum, kaffepaus i Norra hamnen (där det blåste) och test av de roliga hängstolarna i stadsparken. När vi kom hem hade mamma fixat middag *dregglar åter igen*.

Men när jag följde älsklingen till tåget var det riktigt tungt... =( När han satte sig på tåget stod jag kvar och vinkade tills det börjde rulla och jag inte kunde se honom genom förnsterna längre. Fattar inte varför det var så jobbigt! Han sa att det tom. gjorde ont i hjärtat, och håller med. Men så är det kanske när man verkligen älskar någon =)

Stövlar i juli?

Vad gör man när man vaknar på morgonen, tittar ut genom förnstret, ser att det blåser och regnar á la höstväder och inser att man bara har tagit med sig sandaler hem till mamma?! Jo, man lånar ett par stövlar som ens moster lämnat kvar när hon åkte hem till Sri Lanka. Och inte vilka stövlar som helst, utan ett par mulvadsfärgade mockastövlar som bäst lämpar sig för novemberrusk. Måste erkänna att jag kände mig lite dum när jag skulle till tåget och såg att alla hade vår-/sommarskor på sig... =S Å andra sidan så ska de kanske inte sitta inne på ett kyligt kontor hela dagen =)

Åter på scen

Årets första (och enda?) dansuppträde är avklarat! Med tanke på att jag inte har uppträtt med dans på två år gick det riktigt bra. Bra publik, inga bortglömda danssteg, uppehåll och komplimanger efteråt. Scengolvet kan vi dock diskutera... Trall, bitvis med spinkar =S Skoj att dansa barfota på det underlaget!

Min pappa, älsklingen och hans föräldrar hade tagit sig in till Landskrona för att titta, och de var imponerade! Fast det kanske de säger för att de inte direkt har något annat val =P

Efteråt, när jag hade sminkat av mig och försökt att tvätta ut gelén ur mitt hår, åkte älsklingens föräldrar hem och pappa bjöd oss på burgare på Sibylla =) Eftersom karnevalståget precis gick var det svårt att ta sig fram genom staden, och Sibyllas röda skylt lyste upp som en oas mitt i allt vimmel. "Man tager vad man haver..." =)

Sen bar det av till Helsingborg, men mer om det i nästa inlägg!

God afton!

NE + fika = sant

Hur underbart som hellst att komma till jobb och få morgonfika innan man hunnit börja jobba! Tre personer hade fått samma briljanta idé att köpa kaffebröd =P Inte fel med en liten sockerkick för att vakna ordentligt ;)


Uppträde 11 juli

Den 11 juli uppträder jag på Landskronakarnevalen! Det är första gången på två år som jag ställer mig på en scen för att dansa srilanskesisk dans. Ska bli riktigt skoj! Någa nya danser, några gamla godingar, färska blommor i håret och en älskling som kommer och tittar =)

Kom och titta du med! Kl 13.00 på Slottscaféet.



Ett vackert farväl?

Sitter nu och tittar på Michael Jacksons minnesceremoni. Jag kan dock inte bestämma mig om vad jag tycker om "spektaklet", som kommentatorerna kallar det.

Långa, ofta vackra, tal och rörande framträdanden. Men jag vet inte om det är läbbigt eller en vacker hyllning att hans kista står precis nedanför scenen... Hans familj har förvisso sagt att det är en hyllning och ett firande, och inte en sorgedag. Fast jag tycker ändå att det är lite bisart att Usher går ner och sjunger för kistan.

Hur som helst var Jennifer Hudsons tolkning av "Will you be there?" med Jacksons dansare bakom sig något alldeles extra. Gråten satte sig i halsen och en tår kröp fram i ögat. Jag är ganska säker på att det inte fanns ett öga torrt i hela Staples Center efter det framträdandet.

Bilden “http://www.h6.dion.ne.jp/~c-bone/Evil_Eye/06_angel.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.

Presentskörden

Resumé: Efter en underbar helg i Göteborg med min älskling var det dags att åka hem till mamma på söndag kväll. Inte så skoj att sova i en tom lägenhet...

Mamma hade fixat ett stort presentbord i matsalen! Där fanns en förstoring av ett kort som togs på nyårsafton som fungerade som gratulationskort och tre högar med presenter (från Alice och Svante, moster Ganga och mamma). Moster Ganga hade förutom 500 kr till min cykel gett mig ett halsband och en liten Sri Lanka med de nio ädelstenar som man kan hitta på ön. Katterna gav mig ett halsband, ett par örhängen och en keps (som jag verkligen hade behövt i Göteborg!).

Mammas presenter var riktigt fina. Hon hade gjort ett album med bilder från varje år från födsel till nu. Och för varje år hade hon lagt 100 kr! Ett album värt 2 500 kr! Egentligen mer med tanke på det sentimentala värdet =) Där fanns två album till - ett med gratulationskort som jag hade fått när jag föddes och ett med kort som jag fått mellan -85 och -89. Dessutom fick jag ett "presentkort" på en måndshyra! =D Det behöver jag. Och cykeln jag fick i våras var ju egentligen en födelsedagspresent den med.

Hur hon hade fixat allt detta, rent ekonomiskt, var en gåta för mig. Men mamma är klok. Hon sa;

"Jag har faktiskt vetat i 25 år att du kommer att fylla 25..."

Så sant =) Tänk om alla hade den framförhållningen!


Jag önskar att helgen aldrig tog slut...

Helgen med älsklingen i Göteborg var fantastisk! Vi åkte upp med buss och var framme strax innan kl 12. Och vilken värme!!! =S Det var en torr och brännande värre som slog mot oss. Och hungriga var vi... Men innan vi kunde tänka på hungern var vi tvungna att hitta hotellet. Hotel Riverton - skulle ligga vid hamnen. Det tog inte lång tid att hitta det! Trots att vi var 2,5 h för tidiga för in-checkning fick vi tillgång till rummet ändå. En magnumflaska bubbel, choklad och morgonrockar mötte oss innanför dörren. MUMS!

Sen blev det lunch på Avenyn. En sval sallad med isvatten =) Efte det blev det en tur med Paddan! Hur kul som helst! Vi åkte i ca 50 min. på kanalerna och i hamnen (varning för osthyveln...). När vi sen kom i land var vi så varma att vi gick tillbaka till hotellet för att utnyttja relaxavdelningen ;) Jacuzzi!!!

Vid kl 20 var det sedan dags för en fantastisk middag. Drink, förrätt, huvudrätt och efterrätt =) Till detta en fantastisk utsikt över hamninloppet. Efter middagen gick vi till Avenyn för att dricka en kopp kaffe. Himmel med folk där var! Lättklädda tonårstjejer mest... =S

Dagen efter var min stora dag. Började med frukostbuffé och fortsatte med en promenade till stan för att mumsa på en glass i värmen. Eftersom vi hade sen ut-checkning (kl 15 ist för kl 12) vilade (Iäs sov) vi en stund innna vi började packa när vi kom tillbaka till rummet.

Vid kl 15 begav vi oss mot stationen. Tanken var att vi skulle hitta något att äta på vägen dit, men icke! Vi gick in på Nordstan, men vi gick snabbt ut igen! Så sjukt varmt! Folk överallt! Och inget ställe som hade lunch, utan bara bufféer. Till slut gick vi till sationen "för där måste det väl ändå finnas matställen" =P Och det blev... KEBAB! =D Fint ska det va när man fyller år...

Bussresan hem gick fort. Som tur var... När vi kom till Lund gick vi till Romana för att käka middag. Det blev en god pizza =) Bara nyttig mat den dagen... =P

I nästa inlägg kommer det lite mer om vad som väntade mig när jag kom hem till mamma den kvällen ;) Hon är allt en riktigt finurlig liten tant!

Snart...

Snart kommer älsklingen hem till mig! Han sitter på bussen nu. Längtar... =)

Imorgon ska det sovas!

Ja, jäklar i det! Jag är ledig på fredagar och det firas med att inleda dagen med löjligt mycket sömn. Ska försöka att inte gå upp innan kl 10 =P

Dessutom måste jag ladda batterierna! Det kommer inte direkt att bli någon sovmorgon under helgen. Bussen till Gbg går kl 8.10 på lördag, vilket innebär att vi åker från mig kl 7.40, och söndagens hotellfrukost lär serveras vid kl 9.00 =S Och... Sen var det arbetsdagar igen, vilket betyder uppstigning kl 6.45 mån-tors =( Suck...

Var det bara när man var liten som man fick sova länge när man fyller år? Isf ska jag käka krumilurpiller!

Lunch på Ångbåtsbron

Den underbaraste halvtimmen på dagen är lunchen. Inte för att man slipper jobba då, utan för att man kan gå ut i solen och njuta! Varje lunch går jag ut och sätter mig på kajen på Ångbåtsbron med mina mackor (som mamma gjort ;)). Istället för att sitta uppe i en trist matsal som servarar tung mat och har alldeles för hög AC. Men det var sista dagen denna vecka det blev lunch i det fria, för jag jobbar bara mån-tors. Vilket är skönt... Det blir ju tredgarshelg! =D

Tilbaks till kommunstatistiken... =)

Bara 36 h kvar!

Nu är det <36 h kvar till att jag får träffa min älskling! Vi har inte setts sedan i söndags... =( Men på fredag kväll får vi äntligen hålla om varandra igen!

Och sen...! På lördag bär det av till Göteborg för en romantisk weekend! Min 25-årspresent =) Det kommer att bli helt underbart. Vi ska relaxa i jacuzzin, dricka bubbel på rummet, njuta av trerätters och göra stan osäker. Och självklart myspysa ;)

Åååååååhhhh! Vad jag längtar efter min sötnos!

Uteservering, sol och Emma!

Förutom att tåget till Helsingborg var 35 minuter försenat var det en fantastisk kväll! Jag mötte upp Emma på Knutpunkten och gick sen vidare till Hamnkrogen. Självklart var det fler som ville njuta av en kall öl i kvällssolen... Men vi lyckades minsann haffa två platser!

Nu till en rekomendation - Hamnkrogens after work grill! Så sjukt gott! Grillad fläskytterfilé med potatissallad (med färskpotatis, kapris och rödlök) och sallad! Till detta en kall öl eller ett glas rött vin =) Mums... *saglar*

Tanken var att jag skulle äta hos mamma efter att ha tagit ett glas vin med Emma. Men när alla andra på uteservieringen fick denna goda mat serverad framför sig kunde jag inte hålla mig! Och Emma, som redan hade käkat, blev sugen på vitlöksbröd =)

Det är väl okej att synda när det gäller god mat? ;)

Respons!

Oj oj oj! Det märktes att folk hade saknat mina små inlägg! Jisses vad besöksstatistiken peakde! =D Riktigt skoj!

Nu ska jag snart bege mig från jobb mot Hamnkrogen i Helsingborg för att träffa Emma. Vi ska fira att hennes redovisning gick bra med ett glas vin på after work =) Dessutom blev vårt planerade "sitta-på-en-uteservering-med-ett-glas-vin-och-titta-på-folk" inte blev av i fredags. Alla i Helsingborg verkar ha haft samma idé som oss =P Men idag ska det min själ bli av... Även om jag så måste ligga i hamnen! Okej... Nu kryddade jag kanske lite... ;) Men ni fattar vad jag menar!

Passa på och njut allesammans! Ett, tu, tre så är det höst igen ;)

Sista chansen!

Nu är det tredje och sista gången jag återupplivar bloggen! Anledningen till att jag gör det är att jag har fått så många kommentarer om att de saknar bloggen =) Detta gör mig faktiskt lite rörd, så det minsta jag kan göra är väl att börja skriva igen!

Sitter på NE just nu och har precis kommit tillbaka från lunchen. Satt ute på kajen på Ångbåtsbron och njöt av de goda mackorna som mamma gjort =) Det var så varmt att jag brände mig på mobilen! =S Men! Man ska verkligen inte klaga! Det är underbart att kunna gå i sandaler, uppkavlade jeans (är det fortfarande okej?) och en fladdrig t-shirt. Visst är det underbart?!

Njut av solen go vänner! =D

RSS 2.0