Jag kom på en sak...

Jag kom nyss på en sak... Jag tror att jag småtröstäter. Inte onyttigt i vrålmängder utan något litet, typ riskakor eller popcorn. När jag pluggar måste jag ha något att tugga på, när jag sitter framför TVn måste jag ha något att tugga på, när jag inte har något att göra tuggar jag på något (eller sover =P)... Varför vet jag inte. Jag kanske blir lycklig på något undermedvetet stadium. Kankse för att jag njuter då. Eller så är det för att jag slipper tänka på... ja... allt det där som gör mig ledsen och olycklig.

Lite tid, mycket att göra

Puh... Nu har det dragit igång! Skolan rullar på i brant nerförsbacke och spextet kör på i sjätte växeln. Det är jätteskoj! Jag tycker verkligen att skolan är jätteintressant och på lagom nivå. Fast det är mycket att göra... Det gäller verkligen att läsa kurslitteraturen och vara med på föreläsningarna. Uppsidan är dock att det inte är mycket att räkna på, trots att det är mycket fokus på matten. Och det som ska räknas är faktiskt ganska enkelt =) Vi (jag och Hjalmar) har haft vår första opposition idag som gick bra och nästa är i kommande vecka.

Igår hade vi uppläsning av spexet "Aladdin" med alla som ska vara med! =D Sjukt skoj! Rollfördelningen var kanon, manuset med som innehöll oändligt många ordvitsar och musikvalet till kupletterna var verkligen passande. På onsdag ska vi repa igen, förhoppningsvis med våra karaktärer. Föresten så är det jag som spelar Aladdin ;)

Enda nackdelen med att det är så bra balans i allt nu är att jag inte har tid att extrajobba på NE... =( Jag trivs verkligen jättebra där och alla är så himla snälla, men jag vill verkligen göra bra ifrån mig i skolan. Eftersom jag aldrig vet när deppressionerna kommer är det viktigt att jag faktiskt ligger i fas i skolarbetet. På så vis kan jag ta det lungt när jag blir deppig, utan att hamna allt för mycket back. Det är min plan iaf =)

Inställd terapi...

Jag hade planerat min morgon... Vakna kl 8, tvätta håret, handla, plugga lite, köpa busskort (Malmö-Lund), åka i till terapin, äta lunch hemma, föreläsning och göra en opponering. Men! Så ringer min terapeut strax efer kl 8 och säger att hon måste ställa in... =( Och att hon inte har någon ny tid till mig så nästa gång blir om en vecka. Nu föll min planering! Enda fördelen är att jag kan plugga mer och faktiskt gör kunskapstestet på kurshemsidan på förmiddagen =) Antar att det är "the silver lining on my dark cloud". Men först - handla frukost! =D

*pust*

Har precis cyklat hem från ett roligt castingmöte med spexet! Jag hade tänkt att cykla hem kl 19 för att plugga, men det blev att jag stannade till strax efter kl 22 =) Det var ju så jäkla skoj! Och nu ska alla (typ) i spexledningen gå på sittning på fredagkväll! Ska bli superskoj! =D

Det har varit mycket denna vecka... I helgen var ju jag och Peter i Helsingborg. På söndag kväll åkte vi tillbaka till Lund. I måndags var det dags för skola igen. Jag och Anneli satt och pluggade från kl 8.30 till kl 13 och sen hade jag föreläsning kl 14-16. När jag kom hem däckade jag i soffan... Kände mig helt slut! Jäkla förkylning *grrr* Det var till och med så att jag väckte mig själv med mina snarkningar! Och jag snarkar aldrig annars, bara när jag är förkyld tydligen... Och på tisdag körde hela karusellen ett varv till. Plugg med Anneli kl 8.30-13, föreläsning kl 14-16 och sen hem till Peter som hade gjort middag till mig =) Pasta och köttfärssås! Det blev lite extra plugg efter maten, mest bara för att jag ville. Men sen hamnade båda i soffan framför Simpsons och Family Guy =)

Nu ska jag hoppa direkt i loppelådan! Måste ladda inför terapin imorgon... =S Måste kolla upp varför terapin inte täcks av frikortet...  Jo, imorgon ska jag och Hjalmar (kursare) göra en opponering på en uppstats i hälsoekonomi efter föreläsningen. Gissa om jag kommer att vara slut imorgon! =P

Tredje förkylningen denna höst!

Okej. Det är något som är fel... Jag har över helgen blivit förkyld. För tredje gången denna höst! Sist var nog i slutet av augusti och då blev jag förkyld två gånger på två veckor. Vilket var löjligt drygt. Då trodde ju jag att jag har fått min dos av förkylningar för hösten. Men icke! det blev en "favorit i repris". Hur många olika förkylningsvirus finns det egentligen?!

Hoppas bara att jag pallar vara i skolan denna vecka... Kommer jag back nu blir det nog jäkligt jobbigt. Kollade mitt schema idag och de kommande två veckorna kommer det att hända en massa. Typiskt. I början av kursen hände det ingenting, och ett tu tre så blir det en massa att göra! Iofs gör det nog inget för min del. Jag tyckte ju att tempot har varit lite väl segt... =)

Spontant besök hos mamma

Nu ska jag alldeles strax till Helsingborg för att hälsa på mamsen. Och hennes kisemisar Alice Pallis och Svante Vante! =) Jag har faktiskt med en liten present till mislingarna (kisarna)... Kitbits temptation *oooh*. Låter gott, eller hur? Och jag vet att de kommer att tycka om dem, för detta är katterna som tycker om att äta ruccola och grönabönor =P

Den egentliga anledningen till Helsingborgstrippen är att Peter ska ut och svira med några kollegor från Nordic Battle Group (NBG) i Helsingborg. När han såg att sista tåget tillbaka till Lund går vid 00.30 sa han:

- Du ska möjligtvis inte hälsa på din mamma över helgen? leende som ett litet barn.
- Jo, det kan jag väl göra... Så har du någonstans att cracha i natt? Är det det du vill komma fram till?
- Jaaaa... sa han blygt.

Kanon tänkte jag! Det var längesedan han var hemma hos min mamma. Så det bli köttfärslimpa till middag, sen sticker Peter iväg och jag och mamma kan festa loss med en påse chips =) Det är ju faktiskt helg, och då får man synda! Iaf enligt mig =)

Trevlig helg!

Keep up, damn it!

Nä, nu måste jag skärpa mig! Jag är ju urusel på att uppdatera bloggen!

Igår var iaf en soft dag. Jag och Anneli satt i ekonomiska kursbiblioteket och pluggade 9-12. Efter det hade jag föreläsning. Nu börjar kursen bli riktigt intressant! Igår började vi använda derivator! *ooooh!* =P Inget speciellt för mig, men jag hörde hur de som satt bakom mig började sucka och säga "hoppas att matten inte blir svårare än så här".

Jag förstår inte detta med att ekonomer inte gillar/kan matte... För om inte jag har missuppfattat detta helt så finns det gott om siffror, matematiska modeller och övrigt räknande inom ekonomin! Eller? Okej, visst finns det de som läser ekonomi för att de vill bli marknadsförare eller få en VD-position. Men alla klagar på matten och ändå så är det ju inte någon avancerad matte vi stöter på. Fast jag, med >30 hp matte i bagaget, har å andra sidan svårt för att vara objektiv i denna fråga. Men visst är det lustigt? =)

Anywho... Efter föreläsningen mötte jag upp Peter för att ta en tur till Nova Lund. Han ville bara titta lite. Med plånboken! =D På kvällen bjöd vi över Henric (Peters kollega från NBG) och Sofie (hans flickvän/sambo) på middag. Det bjöds på deviled pork med ris, och glass till efterrätt. Mycket gott! Jag var bara så jäkla trött... Hade ju varit uppe sedan kl 7 och varit igång hela dagen. Något som min kropp inte riktigt vant sig vid ännu =)

Nu ska jag mysa lite i soffan med Peter innan han drar till gymmet. Hoppas inte vi ska kolla på "Generation Kill"... Vilket han gör nu... Amerikansk krigsserie med Alexander Skarsgård =/ Njae, heller Gillmore girls! =P

Schadenfreude!

Jag är på topp idag! Rent självförtroendemässigt iaf...

I pausen på föreläsningen idag diskuterade jag och föreläsaren vad arean under budgelinjen betyder.

- Oj! Det har inte funderat på... Hmm..., blev hans svar.
- Arean har ju alltid en betydelse, och så borde det väl även vara i detta fall.
- Jo, det har den men det är inget som vi kommer att använda i det här skedet. Senare i kursen kommer vi att titta på ytor!

Sen fortsatte jag med ytterligare en matematisk fråga:

- Om budgetlinjen sammanfaller med indifferenskurvans tangent i optimum betyder ju detta att de har samma derivata. Kan man då inte bara derivera båda funktionerna, sätta de i ett system och sedan lösa ut koordinaterna? Givet att man har båda funktionerna...
- Absolut! Det är helt rätt, men det är sådan man tar upp i B-kursen.
- Jaha. Ja, jag har väl läst lite för mycket matte!
sa jag glatt och gick tillbaka.

På vägen ut efter föreläsningen träffade jag två tjejer från min faddergrupp och jag frågade dem hur det går.

- Det börjar bli svårt nu! sa de förtvivlat.
- Ja, det börjar också bli intressant.
- Hänger man inte med nu så blir det nog jättesvårt sen...
- Jo, och de som har haft svårt för de första kapitlen har nog det svårt redan nu.
- Jag tyckte att det var lagom svårt innan...

Och jag som under föreläsningen tänkte:

- Men... När ska det bli svårt egentligen?


Busy, busy, busy!

Usch vad jag har varit dålig på att blogga! Men jag har varit tokupptagen sedan söndag kväll fram till just nu, i princip. Plus att jag har varit lite nere (och är faktiskt fortfarande lite i smyg...) Så här såg de senaste dagar ut:

Söndag -
Mysig middag med Peter. Pratade med pappa som sa att han behöver hjälp på NE under måndagen och undrade om jag kunde komma in. "Självklart!" svarade jag. Annars hade jag bara suttit hemma och pillat naveln =P Sen blev det "Helens små underverk" på TV. Kate Hudson är ju så himla lik sin mamma (Goldie Hawn) att det är löjligt! De har ju tom. samma minspel.

Måndag -
Ledig från skolan och jobbade på NE istället. Var på jobb(et) redan kl 8 och blev direkt satt i arbete! Nackdelen (och fördelen) med att ha ens pappa till chef; han drar sig inte för att ge en massa att göra =) Anledningen till att han är stressad är att han och några kollegor ska iväg på "miniturné". De ska ge informationsseminarium för skolor, bibliotek och kommunstyrelser om de nya förändringarna som väntar på NE. Mer än så får jag inte säga... Är lite hemligt till pressmötet har ägt rum. Iaf så kontrollerade jag  anmälningslistorna till seminarierna (Malmö, Göteborg och Stockholm), packade goodiebags (nästan så att jag drömde mardrömmar om NE-påsar, kunskapspiller och NE-pennor!) och packade ner mer saker som skulle i goodiebagarna till Gbg och Sthlm i en stor väska.

Efter jobb mötte mamma upp mig på stationen i Lund för att åka midare hem till mig. Anledningen till att mamma kom ner var att jag skulle träffa den läkare i Lund som tar hand om mina (älskade!) mediciner och jag ville inte gå dit själv ;) Hemma hos mig åt vi middag följt av kaffe och äppelpaj med vanlijvisp. Dvs. en favorit i repris. Jo! Och mamma hade med sig himmagjorda biffar till mig! Finns det något bättre än mammas mat? Iaf så gick det bra hos läkaren. Jag ska fortsätta äta mina mediciner och träffa min terapeut. Hon berättade även att jag kommer att bli slussad vidare till dagsmottagningen på psykiatrin i Lund, så jag kommer att slippa kvällstiderna.

Tisdag -
Jobb på NE! Igen =) De hade informationsseminarium på Slagthuset i Malmö och jag jobbade som konferensvärdinna. Delade ut namnbrickor till alla deltagare, delade ut anteckningskit och i största allmänhet gjorde det som folk sa åt mig att göra =) Och jag fick träffa en cool kändis... Johan "Kajan/Itzsak Schenström" Wester! Hur trevlig som helts och precis lika intelligent i verkligheten som han är i "På spåret". Och så har han världns snällaste ögon =)

På kvällen kom Peter över och vi middag och kollade på TV. Och jag kom på vilken min favoritfilm är! Men jag får egentligen inte säga det högt för Peter... Han tyckte att det är en film som inte direkt säger djup, eftertänksamhet eller tidslös. Men jag gillar den! Jag kan verkligen känna igen mig i huvudkaraktären, och hon som spelar henne är en riktigt duktig skådis =) Jag pratar om "Legaly Blond"!!! Jag säger bara: döm inte hunden efter håren ;)

Onsdag -
Idag har jag suttit och pluggat med Anneli. Hon är en bra person att prata med. Vi har gått/går igenom ungefär samma saker i våra liv. Hon och jag pluggade astrofysik tillsammans och har hållit ihop sedan dess =) Vi lunchade på café Holger på EC och fick lasagne med sallade och bröd och en Ramlösa för 45 kr! Kanonpris! Imron ska vi äta flygande Jakob där =)

Nu ska jag plugga och äta Marabou med Daim... Schhh... Säg inget till Peter! Jag får inte äta snask för honom, men jag blir ju så glad av det... Och det behöver jag nu när jag är lite hängig...

Fläskfilé och äppelpaj - dock ej på samma tallrik

Det finns få saker som piggar upp mig när jag är i en svacka. En av dessa är god mat, på avancerad nivå. Trots att jag inte har någon aptit så kan jag uppskatta en riktigt god middag. Då kan jag njuta för en stund och glömma bort allt annat. Jag fick höra av en lärare på högstadiet att när man äter så åldras man inte. Hur detta skulle fungera är jag dock lite osäker på... =)

Ikväll blir det iaf fläskfilé (49 kr/kg på ICA!) med potatisgratäng och sallad. Till efterrätt blir det äppelpaj med vaniljvisp. Sen måste man ha något TV-tilltugg också, och det blir ikväll mörk choklad. Ska tydligen vara lite nyttigare... ;) Nu hoppas jag bara att det ska finnas någon bra film på TV ikväll. Det hade varit pricken över i:et!

Jag blir irriterad/arg av...

... folk som i princip står och har möte mitt i vägen för/i trappor, dörrar, trottoarer, övergångsställen, m.m.
... bilister som inte använder blinkers när de ska svänga.
... folk som går på cykalbanor.
... cyklister som cyklar i bredd vid möte med annan cyklist.
... folk som kommer för sent till föreläsningar.
... den som sitter bakom mig på bussen/tåget och sparkar eller trycker upp benen i mitt ryggstöd.
... folk som inte kan väja.
... cyklister som inte använder ringklocka eller lysen.
... busschaufförer som inte kör mjukt.
... folk som förväntar sig att jag alltid ska vara glad och hålla igång.
... brevbärare som inte kan lägga rätt brev i rätt brevinkast.
... folk som man känner som inte hälsar trots att man skapat ögonkontakt.
... folk som tar mig för givet.
... folk som inte kan visa känslor eller känna empati.
... att alla på kursen börjar stoppa ner böcker, block, pennor, klä på sig och gå ut ur salen innan föreläsaren är helt klar.
... att jag är sjuk och inte kan kontrolera det.
... ungarna i lägenheten ovanför mig alltid slänger ner en massa saker (godis, reklamblad, kläder, tomflaskor, m.m.)på min uteplats.
... jag förväntas ändra mig när vissa i min närhet inte vill det.

Pizza, popcorn, choklad och djupt samtal

Ikväll skulle jag och Peter egentligen ha gått på spex. Jesperspexets "Röde baronen". Men det blev så att vi stannade hemma istället. Vi råkade ha ett ganska djupt samtal... Ja, alltså ett förhållandesamtal... =S Med lite tårar, lite gråt, massa frågor och flackande blickar. Inget farligt egentligen men jag fick en del att fundera på. Ett ögonblick blev jag till och med lite osäker på oss, men insåg ganska snabbt att jag inte hade någon anledning till det. Det var bara jag som hade gått lite för fort fram i utevklingen av vårt förhållande =) Jag vill lämna dejtandet och tonårskärlekarna, och gå vidare till något med mer substans. Men det är ju inget roligt att gå dit själv =)

"Utvecklingssamtalet" slutade med att vi kom på att vi missat spexet och inte hade ätit något. Så vi beställde pizza =) Var sin kebabpizza från Aptiten (eller Hepatiten som den även kallas =P) och Cola. Som topping på det blev det popcorn och choklad (Marabou schweizernöt och Anthon Berg 72% mörk choklad) till The Island som gick på TV.

Nu är det hur som helst dags att nanna kudde. Ska plugga imorn så att jag kan göra kunskapstestet som ligger på kursens hemsida innan testet stängs på måndag.

Natti natti! Och glöm inte att prata med era älskade! ;)

Mina bästa vänner

Det finns några saker i min sminkväska och mitt badrumsskåp som jag inte klarar mig utan. Om jag ska sova borta tar jag alltid med mig detta.

* Pincett - man kan göra så himla mycket med en pincett!
* Rouge - ett lätt sätt att pigga upp ett trött anskikte.
* Vaselin (eller försvarets hudsalva) - ger glansiga och mjuka läppar. Bra att fixera ögonbrynen med. Dessutom är det billigt och drygt ;)
* Ansiktskräm - har jag använt morgon och kväll så länge jag kan minnas! Varför använder inte alla det? Ger silkeslen hud, och mjuka händer på köpet.
* Hårsnodd - räddaren i nöden en bad-hair-day!
* Nagelfil - flisade och brutna naglar som fastnar i kläder är ett minne blott.

Sen finns det lite saker i hemmet som jag inte heller klarar mig utan.

* Äggklocka - min bästa vän som används varje dag! Håller koll på ägg, pasta, bakverk, tvättid och andra nedräkningar.
* Riskokare - underlättar den svåra konsten att koka ris. Man slipper hålla koll på kastrullen, undviker bränd botten och är perfekt att ångkoka grönsaker i.
* En bra kniv - kan vara dyrt, men en investering väl värd pengarna. Jag hittade ett sett med fem knivar på ÖB för 99 kr som faktiskt är riktigt bra! Vassa och stabila.
* Olivolja - nyttigt och funkar till allt! Dressingar, steka i, smörja formar, smöjra cykelkedjan, m.m. Kan också vara lite dyrare, men det är väl därför Willy's budgetvariant finns? =)
* Hammare - för det är ju dumt att använda morteln eller skorna...

Listorna kan egentligen göras hur långa som helst, men med dessa föremål kommer man långt. Och underlättar faktiskt vardagen lite ;)

Psykodynamisk terapi - dag 2

Idag kl 11 så var jag som sagt på min andra session i Malmö. Och den timmen gick riktigt fort! Jag blev helt chockad när min terapeut sa att tiden var ute. Och det är ju bättre att det är åt det hållet antar jag =) Finns inget värre än att tvingas sitta tiden ut i pinsam tystnad...

Det blev iofs det i dag en gång. Ingen av oss sa något på 20 sekunder (låter lite men känns som en timme), så till slut tog jag till orda och började prata. Varför inte teraputen sa något fick jag svar på vid slutet av timmen, när jag frågade om upplägget. Denna terapisort funkar på så vis att det är jag som leder. Vi pratar om det som finns i mitt huvud när jag kommer dit utan att jag blir omdirigerad till något annat ämne. Och det är jag som kommer att prata den mesta tiden. Terapeuten lyssnar bara och ger minimal feedback på det jag säger. Enda gången hon "får" säga något är om jag verkar prata förbi något vässentligt så kan få mig att komma på något om mig själv. Och om jag frågar henne något kommer hon att svara med en fråga.

Hon kommer inte att tvinga mig att prata om något jag inte vill (såvida inte det är av vikt), men... Däremot kommer hon att tvinga mig att känna saker. Det är jag rädd för... Att  känna och prata om mina "riktiga" känslor. Oftast är mina känslor "censurerade" för omvärlen. För jag vill inte att någon ska se bakom min fasad! Min perfekta fasad... Om jag blir dömd för den jag är utåt så är det egnentligen BARA min fasad som blir dömd. Därför vill jag inte att någon ska dömma mig för den jag är BAKOM fasaden, för då är det ju verkligen JAG som blir dömd! Och det gör ont... Det är därför jag har byggt upp fasaden. De känslor som ligger bakom fasaden får sällan komma fram, och de som får komma fram är de "goda" känslorna. Att ta fram de andra, de "mörka", kommer att vara riktigt jobbigt. Tänk om min fasad krackelerar?! Det är iofs dit jag vill komma med terapin, men jag är så bekväm i fasaden. Jag vet liksom inte hur jag ska vara utan den!

Att skriva om detta gjorde mig stressad... Ska gå och lägga mig nu och försöka smälta dagen. Och mina tankar som just nu är väldigt många. Precis som de känslor att skriva om detta drog upp... Men de håller jag för mig själv. Än så länge ;)

Redo!

Redo för en ny dag i mitt numera älskade liv =) Om ca 5 minuter ska jag iväg till Malmö för PDT-session #2. Efter det snabb lunch hemma och kanske lite racerplugg, föreläsning 14-16 (jag har kollat upp det!), middag med Peter och sedan strykning av tvätten från igår. Om jag har tid över så blir det lite plugg också. Eller mys i soffan med min gris ;)

Skriver mer om dagens terapi senare idag.

Sista mötet med kuratorn... =(

Jag hade helt glömt bort att skriva det men igår var sista gången jag träffade min kurator... =( Det var faktiskt lite sorgligt. Henne har jag ju träffat sedan våren och det har ju blivit en vana att gå dit en gång i månaden (människan är sannerligen ett vanedjur!). Men som jag nämnde i ett tidigare inlägg så var planen att jag skulle träffa henne tills jag slussades vidare till en terapeut, och nu när jag har en terapeut så var det dags att klippa navelsträngen!

Dessutom tyckte kuratorn att det märktes att jag mår lite bättre, att medicinerna fungerar bra och att jag verkar planera min vardag bra =) Som Peter sa;

- Tänk på att du har kommit ytterligare en bit på vägen!

Någon gång ska jag komma ända fram!



Något som är jobbigt är att när jag är i manierna och mellanfaserna känns det som att jag har all kraft i världen att erövra detta, att bli balanserad och slippa medicinerna (som iofs är mina bästa kompisar just nu =P) och terapin som båda kostar pengar och tar tid. Men så fort jag går ner i en depression orkar jag inte kämpa. Då skiter jag i allt, då kommer de "svarta tankarna", då vill jag bara ge upp, då blir jag rädd att jag aldrig ska bli glad igen... Då är det tur att jag har mamma =) Det är hon som drar upp mig igen. Även om det inte sker med en gång =P Hon låter miggå på sparlåga och sova, hon låter mig sova (vilket är det enda jag gör i depressionerna), hon erbjuder sig att komma hem till mig eller frågar om jag vill komma hem till henne, och hon tar hand om mig. Hon får mig att känna mig trygg helt enkelt! =)

Jag vet att du läser detta mamma! Bli inte allt för kaxig nu! Okej, du kan väl leva på detta veckan ut... Men sen får du komma ner på jorden till oss vanliga dödliga igen ;)

                           
Mamma som normal människa på restaurang...             ... och som knasboll på Öresundståget.

Good news - Bad news

Bad news först:
Jag missade föreläsningen! Låt föreläsningen ligga 14-16 alla dagar! Flytta inte den till 12-14 EN dag! Vad ska det vara bra för?! Jag menar salen var ju ändå dubblebokad. De stackars 100-nånting juristerna som trillade in i samma sal kunde väl fått vara där... Men störst går först och därför fick vi vara kvar. Eller ja, de som hade läst schemat rätt och faktiskt kommit dit kl 12, och inte kl 14 *grrr*

Good news:
Hjalmar hade valt en grupp för temaprojektet som passade mig perfekt! Och jag får två timmar till godo av dagen som jag annars inte hade haft till mitt förfogande. Nu har jag visst tid till att tvätta... Woohoo...

Att ligga i fas med planeringen

Wow! Det här är nog första gången under hela min studietid som jag ligger i fas med den utgivna planeringen! Vilken underbar känsla =D Jag satt imorse i ca tre timmar och läste i kapp, utan att egentligen stressa. Hur intressant som helst dessutom! Kapitlet var väldigt basic, handlade om supply/demand och ränte- och hyresregleringar men det tar ändå tid att läsa igenom litteraturen. Korrektion; den amerikanska litteraturen. Jag gillar amerikansk kurslitteratur för författaren förklarar ofta i bilder och har generöst med text (som ibland kan bli lite överflödig).

Idag ska alla i kursen skriva upp sig på en lista med val av tema, inför de kommande temapresentationerna. Jag och min compadre, Hjalmar, ska försöka få en plats där huvudtemat är ofullständig konkurrens. Det är detta ämne vi ska skriva en uppsats på och sedan presentera. Det som kan hindra oss från att få den platsen med det huvudämnet som passar oss bäst är att det är 400 (!) andra i kursen som också ska skriva upp sig =S Vaddå kaos?! För att göra det hela lite jävligare kan jag bara på två av de tider som erbjuds... Fram med de vassa armbågarna!

Projekt: ny och bredare säng

Nä! Nu är det dags att beställa en ny säng från IKEA! Det kommer att ta en evighet annars innan jag lyckats få tag på en bil med dragkrok och ett släp... Min ursprungliga plan var ju att fixa ett släp som jag skulle köra till Helsingborg och hämta lite möbler och annat med, och samtidigt köra till IKEA och köpa en säng. Men jag tar det i två omgångar istället. Jag gör så att jag först gör klart sovrummet och sedan tar hand om vardagsrummet och köket.

Och det bästa med att ha en bredare säng? Peter kommer att vilja sova hos mig oftare! =D Plus att IKEA har hemkörning så då behöver jag inte tänka på transportfrågorna. Men det får bli till nästa månad, när jag får min lön från sommarjobbet. Men man kanske kan ögonshoppa lite på ikea.se redan nu? ;)

Och nu till kuratorn...

Det känns som att det enda jag gör denna vecka är att gå i "terapi". Ja, det är lättast att köra det som ett samlingsnamn =) Om en halvtimme ska jag iväg till St Lars för att träffa min kurator. Henne har jag träffat sedan våren i väntan på att få slussas vidare till annan terapi. Som jag nu har fått! *woohoo!* Men det är fortfarande skönt att gå och prata med henne. Hon är jättetrevlig och det är skönt att prata med någon som är ser objektivt på mig och mitt liv utan att det blir "terapi". Vi bara snackar helt enkelt. Det kan kanske tyckas vara drygt och onödigt att betala pengar för att få ventilera sig, med någon man inte ens känner. Men det är just det som är skönheten i det hela =) Ingen press och inget att bli dömd för. Och sen har jag frikort (chockande va? =P) så jag behöver faktiskt inte betala något =D

Lite slösurf nu, sen iväg!

Psykodynamisk terapi - dag 1

Som sagt så var min första session med min terapeut i förmiddags. Det gick jättebra! Jag var så nervös... Kunde knappt sova inatt och jag var rädd att jag skulle gå fel och inte hitta lokalen dit jag skulle. Men jag kom till rätt ställe vid rätt tid ;)Och det visade sig att min teraput var lika pirrig som jag var, för jag var nämligen hennes första klient =)

Min terapeut är supertrevlig, snackig och ödmjuk. Hon var väldigt noga med att berätta att allt vi pratar om styrs av sekretesslagen och att min journal och alla mina papper kommer att ligga inlåsta. Hoppas att det är okej att jag skriver lite om min behandling här på bloggen...? Dagens session gick egentligen ut på att vi skulle lära känna varandra och att hon skulle få ett hum om vem jag är. Jag ska träffa henne igen på torsdag denna vecka och sedan blir det en gång i veckan. Tror att jag har skrivit det någon gång innan men jag ska (förhoppningsvis) gå hos henne i tre terminer framöver. Efter det ska jag veta varför jag är som jag är!

Det tar ganska mycket på krafterna att sitta och prata ur sig i en timme och under den tiden även försöka analysera sina tankar, men jag ska försöka att skriva om min terapi så mycket som möjligt. Dels för att det blir som en sorts repetion för mig och dels för att det kanske finns någon där ute som vill veta mer om behandlingsformen, hur man förändras av den och hur den kan hjälpa om man är manodepressiv =) För jag kan väl ändå inte vara den enda i denna båt...? ;)

Hemma bra, men hemma hos mamma bäst

Jag har inte gjort något vettigt alls under hela helgen! Fast det är nog inte något helt ovanligt när man åker hem till en av sina (eller båda för vissa) föräldrar.

I lördags förmiddag åkte jag till Helsingborg. Först gick jag hem om mamma för att lasta av väskor och äta en macka. Sen begav vi oss mot stan för en minishoppingrunda. Jag behövde en svart t-shirt och lyckades hitta ett 2-pack med svart och vit t-shirt för 98 kr. Vilket kap! Behöver jag nämna att det var på H&M? ;) Sen tittade jag in på varenda skoaffär i jakten på ett par snygga höga stövlar. Jag tror att jag har hittat ett snyggt par på Scorett (dock ej de som jag pratat om innan)...

Till slut gick vi hela vägen till Tasty House och åt var sin glass! =) Daim- och päronglass i strut. Mums! Deras glass är god och billig ;) Precis så det ska vara.

När vi kom hem väntade en hel eftermiddag med korsord, en god middag och en kväll i TV-soffan med chips, godis och läsk ;) Och ungefär så var faktiskt hela söndagen också. Är det helg så är det!

Imorse var jag på mitt första PDT(psykodymanisk terapi)-möte i Malmö. Jag var hur pirrig som helst innan! Och det visade sig att min terapeut också var det =D Jag var nämligen hennes första klient. Så där satt vi båda och var nervösa... Men mer om det i ett annat inlägg...

Och nu lite bilder från helgen!


Alice som tvunget måste ligga på mammas halsband,
även om det innebär att hon trillar av bordet =D


Svante som är världens keligaste katt!
Han tror nog att han är en hund...




Lördagens middag - karrékotlett, potatisplättar,
gräddsås (gjord på kokosmjölk!) och sallad.

Ost och vin och goda vänner

Igår blev lite stressigt... När jag kom hem från hälsningsgillet insåg jag att jag var tvungen att handla. Mest för att jag var sååå hungrig! Hade inget smör hemma så jag kunde inte göra mackor, ingen yoghurt och inget i frysen att värma lite snabbt. Iväg till ICA bar det, sen hem och vila lite (råkade slumra till i soffan lite...), fixa hasselbackspotatis, slösurfa på nätet medan potatisen var i ugnen, göra middag med Peter (lövbiff, béarnaisesås, persiljesmör och sallad =)), piffa till mig för att åka till Daniel och Sarah (som var på besök från Switzerland!)... Slutligen kunde jag andas ut i deras soffa med ett glas vin i handen och supergod ost i munnen. Sarah hade tagit med jättegod ost och olika sorters skinka. Mums!

Nu ska jag iaf skynda mig till bussen för jag ska åka till mamma i Helsingborg över helgen! Hon har inget internet så inget bloggande på hela helgen... =( Jag har bara varit hemma hos mamma en dag under hela sommaren! Men nu blir det en hel helg med mamma och hennes två småländska katter, Alice och Svante.

Shit, jag måste diska och packa! Bråttom, bråttom...

Psykodynamisk terapi - start på måndag

Nu har äntligen bollen börjat rulla! Imorse (ja, om nu kl 10 anses vara morgon...) ringde äntligen en som vill ha mig som patient för psykodynamisk terapi. Jag har väntat sedan januari på detta... På måndag ska vi ses i Malmö. Anledningen till att det blev i Malmö är att det råder platsbrist och det gick helt enkelt inte att få ett rum i Lund. Men eftersom pendelmöjligheterna till Malmö är kanon så lär det inte bli något problem för mig =)

Iaf så är det en terapi som reder ut ALLA knutar i mitt liv. Längtar verkligen efter den dagen så jag faktiskt börjar förstå varför jag är som jag är! Nackdelen med denna terapi är att den pågår under lång tid. Tre terminer fär att vara exakt. Men, det är ju precis det jag vill! Vi kommer att ses en gång i veckan t.o.m. december 2009 *puh*. Jag kommer att berätta mer på måndag efter vårt första möte. Ser vekligen fram emot det!

Förresten så är en annan fördel med att terapin är i Malmö att... Just det. Tröstshopping! Malmös utbud av butiker är aningen bättre än Lunds =P Så en shoppingtur efter terapisessoinen lär bli en ovana... Som jag iofs kan ta upp i terpin =D

Nu gäller frukost, lite plugg och sedan hälsningsgillet i AF-borgen för att dela ut flyers för spexet. Inget kan sabba min dag! "I am invincible!"

Middag med Ida

Har just kommit hem efter att ha käkat middag med en av mina bästa vänner, Ida. Vi var på Sydkånska nationen i Lund på vad som visade sig vara en reaggepub kallad Bar Babylon. Gungig musik, skira röda gardiner som rumsavskiljare, billig öl och kryddig mat. Maten kostade 45 kr, en öl (typ Newcastle, Heiniken, Spitfire, fatöl, m.fl.) ca 25 kr och karibiska drinkar 40 kr. Hur gött som helst!

Måste bara berätta vad som hände när jag kom dit... Ida och jag skulle ses utanför kl 18.50, dvs 10 min innan de öppnade, eftersom det brukar bli fullt ganska snabbt. Jag var lite försenad och kom dit kl 18.55 men som tur var så hade Ida inte kommit än. Och hon hade fortfarande inte kommit när klockan blev 19.00 eller 19.05... Jag tänkte att hon måste ha fått punka eller så har kedjan hoppat på hennes cykel. Så jag ringde henne för att kolla var hon var.

- Hej, det är Ida!
- Hej, Ida! Var är du någonstans?
- Jag är hemma *i nöjd och glad ton*.
- Men vad gör du hemma?! Ida, det är ju torsdag idag...
- Neeeeej! Det hade jag helt glömt bort! Jag trodde att det var torsdag i morgon! Förlåt!
- Det är lugnt! Ska vi ta det någon annan dag ist?
- Nej! Jag kommer nu!

Swoosch! 10 minuter senare stod Ida där. Dock utan kontanter... Läget är sådan att man inte kommer så långt, inte ens innanför dörren, på nationerna i Lund om du inte har kontanter på dig. Eftersom den närmsta automaten var paj fick Ida cykla bort till Univeritetssjukhuset och ta ut pengar där medan jag gick in och fixade bord och mat. När jag står i kön i baren ser jag en lapp där det står;

Största kortuttag 200 kr!

Va?! Kortuttag?! Det betyder ju att de tar kort här! Va, f*n! Inga nationer i Lund tar ju kort! Och stackars Ida som stressat bort till sjukhuset för att ta ut pengar där... Ja, hon var ju lika förvånad (kanske t.o.m. pissed?) som jag var.

Men! Maten var god och sällskapet var trevligt så allt slutade gott =) Dessutom fick vi en liten "hur-pallade-jag-hålla-på-som-alla-novischer-gör-tack-gode-gud-att-jag-inte-är-där-längre"-kick när en LTH-novisch trillade in och satte sig vid oss och var fyllesocial ;)


Ida som pirat på inflyttningsfest i min
gamla lägenhet.

Långhelg!

För första gång har jag faktiskt fått nytta av all matte jag har läst på universitetet! Vi har "matematikworkshops" idag, imorgon och på måndag som de som hade problem med det diagnostiska provet vi fick hemskickat bör gå på. Haha! Det var ju det som jag gjorde med ögonen förbundna (i pricip) på 20 minuter utan några fel, och dessutom upptäckte ett fel i. Och allt detta innebär... Att jag är ledig torsdag-måndag! Och föreläsningen på tisdag är inte förrän kl 14. Långhelg! Jag har varit i skolan i tre dagar nu, varav två hade föreläsningar, och har redan femdagarshelg =)

Kategorin "vuxen"

Jag klär alltid upp mig när jag ska någonstan! Iaf när jag är glad. Om det så är till föreläsning, till läkaren, träff med vänner, till sommarjobbet eller bara en busstur hem till Peter. Men idag när jag cyklade till skolan insåg jag att jag inte bara klär upp mig, utan jag klär mig "vuxet" eller "kvinnligt". Peter tycker att jag alltid dras till de "tantiga" kläderna när vi shoppar =P

När jag tittade på folk som kom in i föreläsningssalen idag tittade jag på vad folk (mest tjerna) hade på sig. Visst var alla piffiga och moderiktiga, och ingen hade på sig något "sloppy". Men jag lade också märke till att alla klädde sig förhållandevis enhetligt... Tygskor/ballerina, chinos/jeans, leggings(när ska de försvinna!) och tunika, skinnjacka... Jag var nog den enda i salen (med 400 elever!) som hade pumps (inte sådana svarta i mjukt läder med låg klack), skjorta och kofta, "kvinnliga former" och INTE snackade om vilka asballa nationsfester jag ska till ikväll.

Kan detta bero på att jag inte tillhör gruppen med 20-åringarna längre? Att jag har passerat den och gått vidare till kategorin "vuxen"? Kategorin där man går på parmiddag hos vännerna med sambo och säger "ja, då det väl vår tur att bjuda nästa gång", anordnar ost-och-vin-kvällar, börjar bli intresserad av konst, inte åker på supa-sola-knulla-resor med tjejgänget, utvidgar sin bekantskapskrets till fler än de från grundskolan, använder ord som bekantskapskrets (!), läser ledaren i morgontidningen och anser att påta i rabatten är ett lördagnöje.

Om det är så, så har jag inte ens märkt övergången. Inget ont mot tjejerna i uppkavlade chinos och korta skinnjackor... Det kanske låter som att jag är bitter eller avis på dem, men sådant är icke fallet... Det är bara skoj att göra observationer och sedan analysera. Och det är bra att folk går ut på asballa klubbar och reser till Kos och Kreta. Det främjar ekonomin om inte annat! =)

Min pojkvän använder tjejdeo!

Igår när jag kom hem till Peter bad han mig lukta i hans armhåla (romantiskt eller hur...).

- Nej! Du luktar säkert svett! Du har ju din hemma-och-slöa-t-shirt på dig.
- Jag luktar inte svett... Lukta nu då!
- Nej!
- Jo...
- Hmm, okej då. *luktar* Du luktar ju inget... Fattar inte...
- Jag har en ny deo. Men jag kan inte klura ut om det är en tjej- eller killdeo... Det är kanske en unisexdeo.
- Öhhh... Det är en tjejdeo *skrattar*! Det är ju en sådan jag har hemma hos mig! *skrattar lite till*
- Jaaa! Tyckte väl att jag kände igen den! Men hur ska man veta att den är för tjejer?! Det står ju ingenstans.
- Alltså... Du såg möjligtvis inte den mörkblå flaskan bredvid? Med texten "for men"!
- Nää... Men jag har lånat din som står här (en flaska tydligt märkt "för henne"), när min tog slut, så jag antar att jag får gå runt och lukta som en tjej nu!

Det är inte lätt... *skrattar fortfarande lite*
5399_72601f2bdee719ed8cefcb531b189ea5
Denna fanns på sidan deo för kvinnor! =P

Tortellini med ädelostsås

Det är vad som blir till middag ikväll. Jag ska iväg till Peter om 10 min med en liten picnickorg. Han vill nämligen inte komma hit för ofta innan jag har köpt en större säng... =P Och eftersom jag hade köpt grejerna redan i fredags så får jag helt enkelt ta med det till honom =) "Om inte Mohammed kan komma till berget så får berget komma till Mohammed."

Oh! Fick just mess av Ida! Hon frågade om vi inte kunde hitta på något i veckan och det verkar som att vi ska käka på nation på torsdag =) Ska bli jättekul! Ida är en så himla härlig tjej, hon är en av de personer som jag faktiskt ser upp till. En sådan person som ger mig inspiration.

Shit, nu går bussen snart! *stressad!*

Nationalekonomi äger!

Har precis kommit hem från första föreläsningen i delkursen mikroekonomi. Så himla intressant! Man kan säga att det är som ekonomi med inslag av psykologi. Hur tänker folk när de gör ekonomiska val? Hur tungt väger de implicita kostnaderna? Varför tillvekar företag mängden x av produkten y? Det låter kanske skittråkigt och inte alls som svåra frågor, men vi ska gå ner och kolla på varför de beslut tas anses vara de mest optimala. För konsumenter, företag och länder. Ooh, jag är riktigt laddad inför detta! Hoppas att föreläsaren (som för övrigt verkar vara riktigt bra; strukturerad och tydlig) snart lägger upp kursplaneringen så att jag kan läsa på inför morgondagen! *pluggis!*


Lite smygreklam för Nationalencyklopedin kröp in i bilden... ;)

Halsband till mamma!

Jag har hittat ett halsband som hade varit perfekt på min mamma! Hon är liten och mörk så hon kan bära stora smycken utan att det ser klumpigt ut =) Tyvärr kan jag inte köpa det till henne då frakten gör det då jäkla dyrt... Så jag får helt enkelt hoppas på att det finns kvar nästa gång jag åker till London =)
 

ASOS Short Linked Leaf Necklace
Visst är det glammigt!

Åh, vad mina nya skor är fina!

Nu har de äntligen kommit! Mina söta Donna Girl-pumps från brandos.se! Kanske inte världens mest bekväma skor, men hade jag velat ha bekväma skor hade jag väl köpt Ecco eller ett par löparskor =P Kommer helt klart att passa in i min läckra höstlook. Preppy och kvinnligt =)

På tal om upppiffningar... Visst har min blogg blivit piffig! Jag satt hela eftermiddagen med koden för sidan. Jag hade glömt hur skoj det ät att programmera! Detta var förvisso inte den mest avancerade programkod, men ju enklare desto roligare =P Ska pimpa lite till imorn innan jag srar till föreläsningen (den första).

Satt för övrigt och läste lite i ett kompendium med "matteuppfrächning", som finns på kursens hemsida. Vi ska tydligen ha matematikworkshops denna vecka. Men om det är det som står i kompendiumet som ska tas upp... Ja, då verkar det som att min helg börjar redan på torsdag! =D Man får väl ha nån fördel av all den jäkla matten man har läst...

Nu är det dags att hoppa i "loppelådan". Natti natti, världen!


Visst är de läckra?! Vänligen ignorera mina fötter som är i behov av pedikyr...

Introduktionsmöte

I förmiddags var det introduktionsmöte för alla nya studenter på ekonomie kandidatprogrammet i Crafoordsalen. Vår rektor pratade lite (okej, ganska mycket faktiskt =)), programkoordinatorn, styrelsen för Lundaekonomerna och novischeriet. Efter det blev vi förflyttade till en annan sal eftersom salen vi var i bara var bokad till kl 12 (vi började kl 11)... Så alla 150 elever gick i samlad trupp till matteannexet och fick där information om nationaleknomi och dess institution. Dagen slutade redan kl 13, så jag har inget att göra förän föreläsningen imorn kl 14... =( Är faktiskt lite raslös.

Men jag har faktiskt några saker på min planerning;

Idag - handla
           måla naglarna
           och bäst av allt... hämta mina skor från brandos.se!

Imron - ringa CSN
              maila min läkare.

Mer om skorna och min pimpade blogg i nästa inlägg ;)

RSS 2.0