Fläskfilé, melodifestival och gratisprylar

Fläskfilé: Kvällens middag! Fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Självklart med för- och efterrätt =)

Melodifestivalen: Har kommit till Malmö och alla på NE pratar om detta fenomen. Min far har fått biljett till kvällens gen. rep. och några andra här har fått till gen. repet. imorgon förmiddag. Om inte jag har helt fel så är det väl ändå det allra sista repet innan en föreställning som kallas general repetion... Inte de 15 sista! Eller?

Gratisprylar: Finns det gott om på NE idag! Fleur de Santé har lämnat fyra kartonger med produkter, och det var bara att plocka fritt bland cremer, parfymer, schampoo, duschgel och smink. Fick även tag på en väska och en fin sjal. Gratis är gott eller hur? ;)

"Vad du är vacker!"

Finns det något mer underbart än att få höra det? Speciellt att få höra det av någon som älskar en villkorslöst =)

Det får jag höra varje morgon (fyra av sju dagar i veckan) innan jag går till föreläsningen. Resten av dagen har jag ett leende på läpparna, och skulle jag ha en dålig stund så tänker jag bara på hur Han tittar på mig. Då blir jag glad igen!

Systemtänkande

Det är så himla lätt att bli hjärntvättad på föreläsningarna! Ja, på ett positivt sätt =) Föreläsningen som vi har nu om att se på organisationer som system gör att jag under resten av dagen kommer att se på allt i min omgivning som system. Bra hjärngympa och förberedelse inför tentan förvisso =)

Jag kommer ihåg när jag läste tekniskt basår och läste ellära (som för övrigt är sjuuukt tråkigt!). Var jag än gick såg jag kopplingsscheman! Helt tokigt... En karta på avstånd såg ut som en seriekoppling =D Men som tur är har det gått över... Ett år senare när jag läste matte på LTH pratade jag i mattetermer även utanför skolan. "Nu tycker jag att ditt resonemang är lite okontinuerligt." och "De två är som två parallella plan!". Inte konstigt att teknologer bara umgås med varnadra =) De har ju redan ett gemensamt språk!

Min kaffekokare 2006-08 - 2009-02

Min kaffekokare har gett upp... =( Igår kokade den sin sista kopp kaffe. Zoégas skånerost, så det var en fin sista kopp i alla fall. Det är inte sorgligt p.g.a. att den var designad och dyr, utan för att det var min allra första egna kaffekokare. Tror att den köptes för 69 kr på ÖB... Men det var min alldeles egna kaffekokare. När man inte bor hemma längre (vilket jag i och för sig inte har gjort på ett tag) så lär man sig att uppskatta de små sakerna när man märker hur lamställd man blir utan dem. Kaffekokaren, glödlampan i ugnen, en vass kniv...

Hmm... Hur många vuxenpoäng får jag för detta inlägg? =P

E det inte det ena så är det det andra

Förkylningen är så gott som över. Lite härlig hosta kvar bara, men näsan rinner inte iaf =) Men nu har jag istället fått nåt skumt magknip... Imorse strax innan frukosten (hallon-blåbärsmoothie) blev jag tokigt illamående. Trodde att det skulle gå över efter att ha fått lite mat i magen, men icke! Så nu ligger jag i sängen, som är närmast till toaletten ;), med en samarin i magen i väntan på att jag ska må bättre. Hade ju tänkt att åka in till Malmö och jobba lite på NE idag! Måste vara något skumt virus jag fått i mig... Lite vila borde väl göra susen!

Tramsiga gameshows

Nä! Nu får det vara nog! Den nya modeflugan att göra gameshows á la Japan är ju bara löjligt. Har verkligen tv-kanalerna slut på programidéer? Wipeout, Herre på täppan, Hål i väggen, Jag vet vad du gjorde förra lördagen... Kom igen! Att kolla på dessa är ju bara ett mindre tråkigt alternativ till alkohol om man vill förbränna ett gäng hjärnceller.

Tacka vet jag Antikrundan och På spåret! Och till detta en tv-kanna med kaffe och finska pinnar =P

Sköna söndag

En helt underbar söndagsförmiddag består tydligen av att sova länge (extra länge eftersom förkylningen sabbar sömnen), vakna upp bredvid en underbar människa ;), äta våfflor med sylt och grädde samt en smoothie till frukost och titta på SATC. Smoothien gjorde sitt  med alla vitaminer den gav mig! En sådan till frukost innan föreläsningarna imorgon kanske gör att jag orkar med hela dagen.

Hur som helst gäller det att njuta av söndagarna. De är den sista dagen på veckan, dagen innan veckans rutiner börjar om igen och dagen då det faktiskt är okej att göra absolut ingenting =) Men trots att jag inte behöver, eller bör, göra något ikväll ska jag skaffa mig bonuspoäng genom att plugga lite. Böckerna i organisationsteori samt organtisation och sektionalitet läser ju inte sig själva!

Från hals till näsa

Min förkkylning har ny förflyttat sig från halsen till näsan... Bättre eller sämre?

Fördelar:
*slipper rethostan
*slipper vara hög på hostmedicin
*det gör mindre ont i halsen
*är inte lika hes
*kan äta annat än soppa

Nackdelar:
*nässprej får inte ta slut!
*att vakna mitt i natten med täppt näsa
*inte känna dofter eller smaker
*det konstanta snytandet!
*att det stör omgivningen (fast det gör iofs hostan också...)

Bloody Mary återförenades

Bloody Mary har återförenats! Om inte annat för en kväll =) Efter att ha fikat med Anneli och korrekturläst caset om Wal-Mart (som tog sex timmar och inte två som trodde att det skulle ta...) var jag riktigt uttråkad. Alltså fikan med Anneli var jättenice men caserapporten tog musten ur mig. Jag var seriöst rastlös! Jag gjorde en vild chansning och frågade Linus om han ville ta en burgare och öl på Wiggo's i fall inte hade några planer för kvällen. En kort stund senare ringde Linus och sa att Olof (som bor i Halmstad) är nere på besök, och att de två plus Daniel och Kristian skulle till Gloria's och käka, och att jag också borde komma. Det var minsann ett erbjudande jag inte var sen att nappa på! =P

Kvällen var hur trevlig som helst! Jag har ju inte träffat killarna sedan... hm... ja, sedan jag och Peter gjorde slut faktiskt. Det var så trevligt att få höra deras småländska dialekt, allt snack om ljud- och ljusteknik och att få prata gamla minnen. Trots allt så är faktiskt killarna i bandet några av mina godaste vänner, och det är synd att vi inte umgås lika ofta som vi gjorde förr. Men anledningen till varför det är så är ju egentligen inte så konstig =)

Hur som helst så var det en lyckad kväll. Burgare och Newcastle på Gloria's och sedan en Irish coffe på "Rucklet". Förresten! Har ni någon gång sett en meter öl? =)

I surrender!

Jag har gett upp... Tentan i marknadsföring vann. Jag ska inte skriva den ordinarie tentan och satsar på omtentan i april istället. Anledningen? En förkylning och stress... Med tanke på min sjukdom är stress ett moment som jag ska försöka utesluta ur min vardag, och jag vet att jag inte kommer att må bra av att stressläsa en bok på 600 sidor hand i hand med en seg förkylning. Därför tar jag det lugnt nu istället, och lassar upp inför nästa delkurs. Jag vet dessutom att det inte skulle kunna gå att få ett G på tentan. Jag är verklingen inte förberedd!

En vanlig kommentar från folk när man säger att jag skippar tentan och tar den när den går nästa gång är "Men du kan väl ändå gå dit och försöka. Går det så går det! Gå dit och titta på tentan i alla fall!". Jag är ledsen men det funkar inte för mig. Jag gör inget halvdant. Har aldrig gjort det och kommer aldrig att göra det. Om jag vet att jag har en chans tar jag den, annars låter jag bli. Det är så jag fungerar. Tre perosner tyckte i alla fall att jag gör rätt =) Mamma, Anneli och... Ja, ni vet vem ;)

Typiskt...

Är inte detta typiskt... Och händer dessutom mig. Det är alltid något som kommer ivägen för tentapluggandet. Nu har jag fått en kalasförkylning! Jag fryser och har så mycket slem i halsen att jag inte kan svälja. Sov 3,5 h i soffan när jag kom hem från EEE. Ibumetin, the och bafucin lever jag på just nu.

Och det finns inte en chans att jag kan hinna läsa 250 sidor på två dagar... Heter det inte "bättre fly än illa fäkta"? Jag känner mina begränsningar och vet att stress ger mig ångest. Är jag smart som skippar tentan och tar den som en omtenta och på så sätt slipper stressen, för att "bara försöka", eller är jag dum som inte ens försöker? Ett svårt beslut...

Gratisprylar!

En av fördelarna med att vara student är att gå på mässorna som anordnas speciellt för oss. Jag och Anneli var inom EC (ekonomicentrum) och strosade bland utställarna på EEE som är ekonomernas arbetsmarknadsdagar. Helt fantastiskt! Pennor, godis och broschyrer överallt. Detta är vad jag fick med mig hem:

* sex pennor
* shampoo
* rakhyvel
* tandborste
* tandkräm
* deo
* tuggummi
* halstabletter
* nyckelband
* highlight sticker
* godis
* IKEA-katalog

Dessutom kan man knyta nyttiga kontakter med folk från olika företag. Men för mig är det lite för tidigt i utbildningen. Jag har ju precis börjat och har ingen aning om vad jag vill jobba med! Det enda jag vet är att det ska vara ett yrke med siffror. Mycket siffror! =D

Bamboozled!

Oh no! I've been bamboozled! Jag hade bestämt för mig att det var 12 kapitel som skulle läsas till tentan i marknadsföring. Men till min fasa fick jag idag, fem dagar innan tentan, reda  på att det är HELA boken i marknadsföring som ska tenteras!!! Inte de 12 kapitel jag trodde utan ALLA 16! Alltså har jag nu 14 kapitel att läsa på fem dagar... Det innebär 2,8 kapitel per dag, och om jag läser tre kapitel per dag borde jag vara klar till fredag lunch.

Just det... Sen ska jag hinna skriva rapport också... Någon som har några extra timmar på sitt dygn som kan skänkas till mig? =)

Shock eller avsaknad av känslor?

Tittar just nu på The Oprah Show. Ja, det ger hemmafrupoäng =) Dagens avsnitt handlar om två mordfall där det diskuteras hurvida polisen tvingat fram erkännanden eller inte. I ett av fallen anklagas en son för att ha mödat sina föräldrar. En av poliserna som hade hand om fallet tyckte att det var mycket märkligt, tom. tecken på att sonen var skyldig, att sonen inte visade några känslor eller var upprörd. Han hade hittat sina föräldrar men var kall, grät eller visade inga andra känslor. Självklart kan det tyckas som en normal och självklar reaktion att bli extremt ledsen då man finner sina föräldrar brutalt mördade. Sonen påstod dock att han var i shock. Är inte ganska okej att hamna i shock efter en sådan hemsk upplevelse? Varför skulle detta vara ett tecken på att han var skyldig? Borde inte polisen ha sett alla möjliga reaktioner på hemska händelser? Eller var det bara en jakt på ett erkännande? Lathet?

Detta har faktiskt hänt min kusin på Sri Lanka. Han blev anklagad för att ha mördat en kille (diverse skulder var inblandade). Min kusin var oskyldig. På ett av polisförhören blev han tyvärr dåligt behandlad. Genom hot och misshandel tvingades han fram till ett erkännande. Trots att han var oskyldig. Pga. detta satt han i häkte i ett drygt år. Vid jul blev han dock frigiven, efter att de ögonvittnen som hade sett min kusin hos offret tidigare på dagen inte dök upp på förhandlingarna. Tio gånger på rad.


Att något sådant händer i ett land i tredje världen förvånar mig inte, trots att det är fel. Men varför händer detta i länder som är långt mer utvecklade? Och det är tyvärr inte den enda orättvisan som sker i våra länder.

13 timmars sömn

Är det okej att sova 13 timmar på en natt? Förvisso är en av mina favorithobbys att sova, men t.o.m. jag tycker att detta är löjligt! Det hade ju varit en helt annan sak om jag hade varit ute kvällen/natten innan eller haft en helvetsvecka coh verkligen sovit ut när jag väl fått chansen. Men i detta fall hade jag haft en avslappnad och skön lördag, gått tills sängs vid kl 1... och sedan vaknat kl 14 dagen efter! Dessutom med huvudvärk. För mycket sömn? Förmodligen...

Dessutom försvinner ju hela dagen. Men detta är å  andra sidan en söndag =) Dagen då Gud vilade. Så varför inte ta efter detta lysande exempel! =D Jag kanske inte ska ha skuldkänslor för att ha sovit så mycket som jag har gjort. Det gäller väl att passa på, för vem vet om det är något jag kan unna mig i framtiden =)

The return of me

Right... Det var ganska länge sedan sist.. Jag har haft ganska mycket på min talrik så att säga. Kärlek, tentor, nya kurser, julgransplundring, nya möbler, ny dator...  Dessutom har jag inte direkt haft någon inspiration till att skriva. Eller jo, det har jag. För mycket faktiskt!

Till att börja med - Jag är förälskad! Men eftersom jag har lovat den fantastika mannen i mitt liv att inte hänga ut honom på min blogg så kommer jag inte att skriva om honom. Vilket kommer att bli svårt =) Det mesta i mitt liv roterar kring honom just nu =) Han är killen som får mig att må bra. Därför tänker jag på honom ofta. Det gör mig glad.

För det andra - Min lägenhet börjar se ut som ett hem nu. På lillejulafton fick jag leverans från IKEA med lite nya möbler. Säng (dubbelsäng men tjock bäddmadrass), matbord (klaffbord) med fyra stolar och en bokhylla. Gissa vad jag gjorde i mellandagarna! =P

För det tredje - Alla dagar efter nyår gick till tentaplugg... =( Ja, jag får ju skylla mig själv egentligen. De sista två veckorna innan juluppehållet hade vi två kurser parallellt, och jag gick på tre av de tolv föreläsningar (per kurs) som gavs =S Men det otroliga är att jag jag faktiskt klarade en av kurserna! Finansiell ekonomi satte jag 62 % på! Och då var det mitt eget pluggande som gav mig ett G. Tyvärr gick det inte lika bra på internationell ekonomi-tentan... Men det är väl därför det finns omtentor? =)

För det fjärde - Jag har köpt en liten Netbook! Det är den jag skriver från nu. Sittandes i soffan! Jepp, den har WiFi! Och den startar på 20 sek. Min gamla tar 15 minuter att starta och fem minuter att starta Explorer... Så den gamla är numera min stationära dator och den lilla nya fungerar som skoldator. Den har inte så mycket minne men det behövs verkligen inte. Dessutom är det ju bara att använda en extern hårddisk om jag ska lagra något stort som tas hem från den lilla.

Förresten! Jag brukar döpa mina tekniska prylar, men har inte kommit på något bra till datorn. Någon som har en idé?

Okej, det var en liten summering av vad som hänt. Eftersom jag har återfått lusten för att skriva kommer det att bli fler inlägg framöver =)

RSS 2.0