Är det ofint att gå i pausen på föreläsningen?

Idag hade vi första föreläsningen på delkursen ekonomistyrning och extern redovisning. Jag tycker att det verkligen är på tiden att vi, som faktiskt läser en ekonomisk utbildning, håller på med ekonomi. Ekonomi i mitt huvud innebär siffror! Men till min besvikelse var det en föga intressant första timme... Och jag funderar på att välja revisionsinriktingen så det var ett dåligt betyg på riktigt!

Men är det ofint att lämna föreläsningen efter första timmen? Jag gjorde detta eftersom att jag tyckte att jag hade kunnat göra mer nytta hemma, genom att t.ex. läsa på inför nästa föreläsning. Eller diska... =P Fast det var inte bara jag som gick i pausen. Jag tror att en tredjedel försvann från salen. De flesta gick nog för att de tycker att ämnet är tråkigt (vilket många faktiskt muttrade på vägen ut). Men inte jag! Jag gillar ju ämnet!

Förhoppningsvis var det bara introduktionsföreläsningen som var långdragen och oinspirerande...

I Helsingborg hos mamma

Nu sitter jag i mammas soffa och kollar på Vänner med mamma och moster Ganga. Jag trodde inte att jag hade tillgång till Internet här, men jag kom in på ett nätverk som inte var lösenordsskyddat.

I lördags fick jag en superdip. Jag satt hemma och kunde inte sluta gråta. Mamma tyckte att jag skulle komma hem till Hbg, men jag kunde bara inte gå ut. Jag ville inte visa mig utanför dörren. Varför vet jag inte. Istället kom mamma hem till mig och sov över till söndagen. Det kändes tryggt. Senare på söndagen åkte jag med mamma till Hbg.

Imorgon åker jag hem till Lund. Trots att jag har allt jag behöver här i Hbg, är det en sak jag saknar. Jag saknar min älskade. Det är så tomt utan honom. Utan hans kramar och kyssar. Men imorgon får jag träffa honom igen! Bara det gör mig lite gladare =)

Kaos på Värnhemstorget!

Idag är det "the grand opening" för Entré, det nya shopping- och nöjescentret i Malmö. Ett par minuter i halv elva hoppade jag av bussen på Värnhemstorget och möttes av ett folkhav! Folk stod till och med ute i gatan! Bussen fick stanna en meter från trottoaren för att undvika att köra på någon.

Jag säger som Anneli sa:

"Jobbar inte folk?!"

Födelsedagsmiddagen

Jag hade ju helt glömt bort att skriva om middagen i fredags! Detta var menyn:

Förrätt
Crustader med romröra och lax
Vapourz

Varmrätt
Baconlindade kycklingfiléer, fyllda med mozarella
Rotgrönsaker
Gräddsås med honung och timjan
2007 Oude Kaap, Sydafrika

Efterrätt
Kahluapannacotta

Gissa om detta gick hem ;) Borde inte en sådan här meny ge ganska många hustrupoäng...?

P.S. Jag känner mig lite gladare. Tack vare de underbara människorna i min omgivning! D.S.

Jag vill inte... Men jag har inget val.

Jag hatar mina dippar! Jag vill inte bli ledsen utan att ha något att vara ledsen för. Jag vill inte ha mörka tankar. Jag vill inte börja gråta utan anledning. Jag vill inte försumma skolan. Jag vill inte vara en börda för mina nära och kära. Jag vill inte behöva ta hänsyn till min sjukdom. Jag vill inte gå på psykofarmaka.

Jag vill vara glad. Jag vill ha engergi. Jag vill orka.


Tentaplugg och födelsedagsmiddag

Idag fyller min älskade år! Och ikväll ska jag laga en riktigt god trerättersmiddag =) Vad det blir för rätter kommer upp imorgon, eftersom det kan hända att Han läser detta...

Stackaren... Han skriver tenta på sin födelsedag... =( Man kanske kan få extra poäng då, som present. Eller?

Även jag sitter med tentaångest! Eller, nja... Jag har inte någon ångest direkt. Jag vet att jag kommer att klara den. Imorgon skriver jag tentan i organisationsteori. På Viktoriastadion! Det känns verkligen fel att skriva en tenta i en idrottshall! Och eftersom det är flera tentor som skrivs där samtidigt så delas hallen upp med nät och de klassiska "gympabänkarna". Det är ju verkligen inte så att man kommer i stämmning med en basketkorg framför sig och ett handbollsmål vid sidan...

Nu ska jag fortsätta med älsklingens present! Vad det blir kommer också upp här imorgon. Det kanske kan bli ett bra tips till någon som ska ge bort en present =)


VG, VG, VG!!!

Tjohoo! Vi (casegruppen) fick VG på praktikfallet om WalMart! =D Äntligen lite medvind... Jag har längtat ganska många år efter det.

Och jag har en känsla av att det även kommer att gå riktigt bra på tentan i organisationsteori på lördag ;)

Min cykel, Högerläpp 1997 - 2009

Varför måste alla saker jag är beroende av gå sönder samtidigt?! Först kaffekokaren och nu min cykel!

Jag överlevde krocken med trädet, men det gjorde dessvärre inte min cykel... =( Växelvredet på styret är sönder (jag kan alltså inte växla), ringklockan har trillat av, framlyset är sönder, bromsarna är sneda... Jag vågar helt enkelt inte cykla på den! Iofs kanske det var på tiden att låta henne gå. Under de 12 åren jag haft henne har hon aldrig haft punka, aldrig haft en hoppad kedja och hon har kvar alla originaldelar! En riktig krutgumma ;)

Måste bara berätta historien om hennes namn, Högerläpp. Jag och Anneli läste VT -07 en mattekurs som innehöll ett moment som bestod av att bevisa en summa, så att vänsterledet överensstämmer med högerledet för variabeln p. Tramsiga som vi är så gick tankegången från "högerled av p" till "högerlp" till "högerläpp"... Hennes cykel (som för övrigt blev kidknappad) fick heta Vänsterläpp och min Högerläpp =) Ah... Dessa minnen... =) De lever kvar trots att Högerläpp inte gör det!

Joggarna attackerar!

Jaha... Då var det dags... Lika säkert som att klotgrillarna kommer fram så fort man kan vistas ute utan vinteroutfiten så tittar joggarna fram så fort det blir plusgrader! På vägen hem från EC mötte jag ca tio joggare. Enligt mig så hånlog de lite mot varje person de paserade =P Och det värsta? De gör ju så att alla vi som inte är ute och kutar, hänger på Gerdahallen eller helt enkelt inte har tid att träna skäms och får skuldkänslor för att vi inte vill vara "i form" =(

"Jaja... Efter tentorna ska jag börja träna."

"När jag får råd att köpa gymkort ska jag dra igång!"

"Jag tror att jag håller på att bli förkyld, och då ska man väl inte träna?"

Någon som känner igen sig? ;)

Imorgon när jag går till EC ska jag ha en semla redo, och när en joggare passerar mig ska jag trycka i mig semlan, le, klappa mig på magen och säga "Guuuuud vad gott! Tänk vad alla hurtbullar missar!" =D

Värdet av gratisprylarna

Jag var nyss inne på Fleur de Santé:s hemsida för att kolla vad mina gratisprylar, som jag fick på NE härom veckan, är värda. Så jag lade i produkterna i varukorgen och kollade vad det totala priset blev. 2843 kr!!! Gissade om jag tappade hakan! Och detta fick jag helt gratis! Snäll som jag är så hade jag gett bort några av sakerna. Anneli fick en sjal som visade sig vara värd 250 kr och mamma fick ett läppstift (140 kr) och en parfym (145 kr). Jag gissade på att sakerna var värda runt 1000 kr. Men nästan 3000 kr! Det hade jag aldrig trott...

Det lönar sig att jobba på NE ;)

Dag två med blåtira

Precis. Nu börjar blåtiran titta fram... Jag har vägrat att visa mig utanför dörren under hela helgen! Det ser ut som att jag har blivit misshandlad! Inte så bra när man har pojkvän ;)

Och jag har ju inte långt hår längre, så jag kan inte gömma kinden bakom det... Tur att det finns concealer och foundation ;)

Dags att läsa lite organisationsteori!

Och vem ställde trädet där?!

Jag har gjort det igen... Jag är mästare på att trilla, snubbla, tappa saker, osv. Fråga bara Anneli! Hon har gjort en "dropp-Linn list". Och nu har jag lyckats med att cykla in i ett träd!

Okej... Jag var ju inte spiknykter... Men det roliga är att jag gör sånt här annars också! Jag har cyklat förbi det jäkla trädet i sex månader och varje gång har jag undrat när jag ska krocka med det. And yesterday was the day! Jag stötte i styret i trädet och pladask så låg jag ner på asfalten. Med en uppskrapad kind och en cykel över mig.

När jag vaknade imorse såg jag att min vänstra kind hade svullnat och hade ett fint skrapsår. Men svullnaden ligger faktiskt snyggt. Precis på kindbenet, så det ser ut som att jag har fyllt kinden med silicon eller rumpfett eller... ja, vad det nu är man fyller med. Fast det gör riktigt ont. Från okbenet/tinningen ner till käken. Jag har svårt att öppna munnen och att tugga.

Men min älskade tog så bra hand om mig. Och då försvann allt det onda! =)

Ajaj... Svullen kind...                                    Närbild på skrapsåret

P.S. Ursäkta den kassa bildkvaliteten... Eländet syns inte lika bra på bild som i verkligheten. D.S.

Fredag!

Trots att jag har haft en ortoligt relaxed vecka är det jätteskönt att det är fredag idag. Okej veckan har kanske inte varit helt stressfri... Men lite tentastress hör väl till? ;)

Ikväll väntar tacksittning på Hallands nation! Gratis mat, vin och inträde till klubben. Sweet! Men jag är inte säker på att det blir något svirande ikväll... Måste, måste, måste verkligen plugga imorgon! Men lite mat och vin med min älskling är inte fel. Speciellt inte när det är gratis ;)

Tillbaka till föreläsningen och postbyråkrati!

Jag vill ha vår!

Nu! Jag vill ha vår nu! Jag pallar inte gå med tjocka ytterkläder, mössa, vantar och klumpiga vinterskor... Speciallt inte när alla affärer har laddat upp med vårkläder. Det är ju som att hålla en bit kladdkaka framför en som går på diet =P Ja, typ i alla fall... Man kanske kan kalla detta för en sorts väderdiet...? Himal kasst resultat dieten ger i sådant fall! Deprimerade och bleka människor ;)

En "snyggdag"

Idag har jag en sådan dag då jag känner mig riktigt snygg! Med risk för att låta dryg, men det brukar jag iofs göra ganska ofta ;) Men allt klickade idag. Har på mig följande:

* ett par riktigt snygga jeans som jag fyndade på Vero Moda igår. Ordinarie pris 799 kr, jag fick de för 299 kr!
* en grå v-ringad tröja från H&M som också var ett fynd. 98 kr till ordinarie pris.
* ett vitt ribbstickat linne från H&M. 49,50 kr!
* ett par vita sneakers med rosa detaljer, Adidas. Även dessa var ett riktigt fynd. Köptes för säkert tre år sedan för 199 kr. Ordinarie pris var nog 899 kr.

Att jag känner mig snygg idag kan också bero på att Han inte kunde låta bli att kommentera hur vacker jag är när vi lunchade hemma hos mig idag =) Och jag kännde verkligen att han menade det. Det syntes i hand ögon. Hans vakcra blå ögon.

"Sluta plugga. Kolla på TV!"

Det är budskapet på min kaffekopp. Enligt min mening inte helt okej... I alla fall inte på universitetet! ZTV tycker alltså att man hellre ska förlora hjärnceller framför TV:n än att lära och utveckla sig, och kanske t.o.m. få en utbildning. Hmm... Learning by doing för ZTV:s blivande ledare?

Ofrivilligt missad sovmorgon

Jag är ju bara allt för klantig! Hade bestämt för mig att jag börjar kl 10 idag. Var i god tid efter en uppfriskande promenad till Kåraulan. Men när jag väl knallade in i aulan märkte jag att jag inte kände igen så många... Å andra sidan är vi 300 på kursen så det är väl inte så konstigt att inte ens känna igen hälften av folket! =P Fast de såg ju inte ut som ekonomer. Hmm.. Men föreläsaren... Skulle vi inte ha den höggravida tjejen? Inte en äldre gråhårig dam med glasögon. Och utan bebis i magen dessutom. Och det var definitivt inte organisationsteori hon skulle prata om, utan kostnadskalkyler!

Oh, no! Fram men kalendern! Just det... Jag börjar kl 12... Crap! Det var bara till att smyga ut. Nu fick jag visst två timmar att plugga istället. Jippie... Nåväl. Bara att acceptera =) Jag är ju inte direkt förvånad över att jag gjorde en sådan tabbe....

Vapourz

Den nya innedrinken! Vodka (2 cl), apple sourz (2 cl) och apelsinjuice. En frisk drink som kom lagom till våren. Blanda, skaka och njut!

Sallad, sex och Black Jack

Dock ej i kombination =) I lördag hade jag och en av mina bästa (och tokigaste!) vänner Anneli en fantastiskt trevlig kväll. Vi lagade en otroligt god sallad med kapris, soltorkade tomater, smulad festaost och avokado. Till detta - VITLÖKSBRÖD! Mums! Och självklart vin ;)

Kvällens samtalsäme var SEX! Det är så underbart att ha en kompis att kunna prata öppet om sex med. Ingenting är pinsamt att prata om med Anneli. Fantastiksa orgasmer, "dirty talk", kroppsbehåring och fantasier. Vilken kille hade inte velat vara en fluga på väggen när jag och Anneli jämförde våra bröst? ;)
 
Innan vi gick ut var det dags att göra oss vackra(re). Fram med sminkväskorna! Konstigt nog tog det tre gånger så lång tid att göra en festsminkning när man dricker vin coh snackar skit sammtidigt =P

Väl inne på Östgöta nation hade vi sjukt kul! Kön var dessutom kort! Och jag gjorde något som jag aldrig har gjort innan. Jag spelade Black Jack! Anneli bestämde sig för att satsa 50 kr och eftersom jag aldrig hade spelat innan gav hon mig 20 kr att spela för. Eftersom minsta insatsen var 20 kr var det all in (eller är det en pokerterm?) som gällde. Och gissa vad som hände... Jag vann! Jag sprängde banken! Eller nja, kanske inte... =) Det schyssta var att Anneli också vann, och eftersom vi tjänat 40 kr beslutde vi oss för att fira med var sin öl. Ja, ölen var ju faktiskt gratis ;)

Jag fick en riktigt rolig fråga vid baren. En kille kom fram till mig och frågade vad jag använder för vax i mitt hår. "Vilken kass raggningsreplik!" tänkte jag. Men han var faktiskt seriös. "Vi har ju typ samma längd på håret och ditt ligger så fint." sa han. Jag svarade då att det var Björn Axéns style. "Tack för tipset!" sa han och försvann in på dansgolvet.

Det var helt enkelt en riktigt lyckad kväll! Varför är inte alla utekvällar så lyckade?

Matleverans!

Idag var mamma på besök =D Hon hade med sig det bästa man kan önska sig. Nämligen mat! Hon hade lagat en massa god mat som gick direkt in i frysen. Biffar, köttfärslimpa, kycklinggrytor (kryddiga), chili com carne, m.m.

Egentligen tycker jag om att laga mat. Eller rättare sagt har lärt mig att tycka om att laga mat... Men det är något speciellt med mammas mat. Var är det för magisk ingrediens som mammor har i  när de lagar mat? Kärlek kanske ;)

RSS 2.0